Day 1 Bonjour,Marseille !

13

Bonjour,Marseille !
Великден!Марсилия ни посрещна с дъжд!
Може би , за да ни върви по вода в пътешествието, което така или иначе си беше само по вода... Затова пък след този ден до края на круиза , времето беше слънчево и 'плажовито' !
Въпреки че имам сантимент към Франция и очакванията ми за Марсилия бяха големи, като че ли не успя да ме грабне така както се надявах!Определено красив град с история и интересна архитектура, но като настроение, не успях да го 'почувствам'...Вероятно донякъде вина имаше и времето, преди да си закупим чадър.Защото след като го направихме, то просто реши да спре да вали, а разходката ни беше към края си.

Най-голямата и известна забележителност на Марсилия безспорно е „Нотр-Дам дьо ла Гард” , която се издига високо над града и е нещо като визитната картичка на Марсилия.И която не успях да снимам,защото ми падна батерията на фотоапарата, но пък много интригуващ беше рибният пазар до старото марсилско пристанище и старият им град.

Облеклото ми всеки ден беше инспирирано и провокирано от дестинацията и от дрескода на кораба.
Всеки ден капитанът определя какъв препоръчителен дрескод да има на кораба и в каква тематика да е!Това беше точно за мен!И без това бях помъкнала дрехи за околосветско пътешествие...
Този ден дрескодът на кораба  беше  "Gala" , тъй като все пак беше празник.А личният ми дрескод навън беше 'casual'.Исках да е нещо в духа на френското излъчване, с червено червило, но без токчета.Жалко, че не се вижда никъде раираната ми блузка!

*всички снимки са лични и правени от мен,ако под тях не е изписан друг автор


Медии на кораба
Всяка вечер след 20ч. можеш да намериш под вратата на стаята  си или върху леглото си  утрешния вестник!Тъй като круизните кораби са своеобразни малки градове по вода,нашият си имаше и печатница.
Във вестничето е описана всякаква информация за следващия ден като време, активности/на коя палуба какво ще се случва по часове, промоции в магазините ,бутиците и баровете на кораба , задължителен дрескод за деня, филми програма, театър програма, екскурзии за следващата дестинация и т.н.
Във всяка стая има телевизор с кабелна- около 30 канала,  2 по-специални,по които постоянно се въртят презентационни филмчета за кораба и предлаганите екскурзии за отделните дестинации.Има още 4 по-интересни канала.Това са видео канали, на които на ротационен принцип се въртят 10-12 от най-известните нови филми, слезли наскоро от кината.На всеки един от тези 4 канала филмите са преведени на различен език (различен език за всеки канал ) - английски, немски, италиански и френски.Вероятно съобразени с националната принадлежност на по-голямата част на пасажерите.

Из круизния вестник:  Welcome aboard !  20.04.2014
Време и температура в Марсилия - облачно с превалявания 14 градуса
Дрескод - Гала /официално- 'жените да носят пола или рокля,а мъжете сако и вратовръзка/.
Промоции в бутика за дрехи /5 палуба/ -40% на чанти АJ и Prada.
Дискотека -  Officers & Gentlemen Only on Gala night - ''Ladies don't miss your chance to dance with our senior officers......''
Lirica Lounge 20:30 -уроци по танци /Cha Cha Cha dance lesson/
Настроение : Празнично !

13 коментара

 1. Отговори
  1. Следващите снимки са още по-хубави,според мен!:)

   Изтриване
 2. Чудесна както винаги. Прекрасна публикация.

  ОтговорИзтриване
 3. Много интересно! Градът изглежда прекрасно! Винаги съм искала да отида на круиз и се надявам да ми се случи някога. Очаквам още снимки =)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Пожелавам ти го от сърце да пътуваш с круизен кораб,защото усещането е неповторимо!А снимки ще има в изобилие....

   Изтриване
 4. Great pictures, love it ! :-) xx

  NEW POST:
  http://katycolorfulfreak.blogspot.com/2014/05/sunny-day-in-smederevo.html

  ОтговорИзтриване
 5. Страхотни снимки :)))) Толкова цветни и вдъхновяващи :)))

  ОтговорИзтриване
 6. Боже, какви змии си снимала! Дано не са мърдали... Много интересно приключение. Обичам да чета за приключения на "чужда" територия а този блог е един от малкото БГ блогове включващи и Travel! Благодаря за споделеният опит.

  ОтговорИзтриване

Instagram

© Mimi's fashion moments. Design by MangoBlogs.