Day 2 ... At Sea

2


Йо-хо-хо и коктейл в ръката!
Из дневника на една пасажерка ...''Днес цял ден сме по море и чак утре ще сме в Тунис.Леко страшничко, когато наоколо не се вижда земя и много "вълнуващо" за всички със слаби стомаси!
Слънчево е и отивам да сложа банския костюм.Бяла като сирене и неразумно откровена с кожата си се излягам на шезлонга, който се очертава да е моят спътник този ден. В 8:10 ч. няма свободно място на палубата с басейните!.....
Вече съм почти готова :) .Изгоряла жестоко, с червено-розов оттенък на кожата, все още ме мързи да сляза до магазина на кораба, за да си взема нещо против изгаряне!Още час без предпазни средства и може да ме предложат за вечеря /имахме раци в масло/.
В ръката ми се кипри безалкохолен коктейл, който определено добре си кореспондира с цвета на кожата ми в момента  и е моят верен аксесоар за деня.
Блаженството ме връхлита някак постепенно и лека- полека се размазвам от лежане, глезотии, хубава музика и смях...."
Ето това е типичното безгрижие на кораба!!!
Такова преживяване не се забравя лесно!Нещо повече, струва ми се, че ще го помня дори когато избледнее съвсем... и изчезне,замъглено от битовизмите на града.
Разбира се, утешението ми е, че когато това стане, ще мога да отида на ново такова пътешествие. Искрено се надявам!
бреговете на Сицилия
любимата ми закуска
Аниматори и забавления
Никъде не е по-очевидна безкомпромисната отдаденост  към своите пътници, от тази на  нашите аниматори и на ненадминатите развлекателни програми и средствата, предлагани на борда на MSC корабите.
 Театърът The Broadway, футуристичният The Blue клуб дискотека и Las Vegas Casino са само част от всички интересни местенца на борда, на които ние се забавлявахме искрено.
Но най-весело е, когато аниматорите решат да покажат своите умения и да ни забавляват лично- стречинг, йога, танци, комедийни ситуации, музикални изпълнения и  чисто и приятелско отношение към всеки пасажер.
Този ден имаше от всичко това по много!
слънцето залязва,но силите на някои дами не...
Театърът The Broadway
Храна и обслужване
На MSC LIRICA има 8 бара, вдъхновени от различни теми като интериор и вкусове. Шоколадов бар, където се предлагат напитки  от какао и приготвени с качествен шоколад.Коктейл барът пък предлага над 100 вида разноцветни коктейли, декорирани умело със свежи плодове, Сладоледеният бар няма нужда да описвам какво предлага и т.н.

Карабът разполага с 2 основни ресторанта, La Bussola и L'Ippocampo и открит ресторант, La Pergola. В първите два ресторанта обикновено само се вечеря-това са ресторантите за така нареченото гурме! Ястията варират от традиционна и вкусна средиземноморска храна до най-изтънчените международни рецепти. Но винаги има изобилие от риба и морски дарове.
За закуска ,бърз обяд или следобедно похапване всички пасажери се хранят в Le Bistrot кафене .Това е огромно пространство на най-горната палуба, където храната е тип блок маса и има както се казва “от пиле мляко”.Бистрото работи 24 часа.Предлагат се изключително качествени и разнообразни италиански и интернационални ястия.....И много, ама наистина многа сладки изкушения!
Като любител на италианската паста и пици за мен най-любимото място за хапване беше  пицарията на открито, където се предлагат пици направени и изпечени в момента, както и всякакъв вид паста, приготвена пред очите ни!
Също така има и отделен бар само за сандвичи, бъргъри, палачинки и гофрети.
Интересното при този вид почивки е, че всичката храна на кораба е безплатна,освен напитките и разбира се процедурите в  спа центъра,които определено не са храна......
нашите страхотни сервитьори г-н Уидана и г-н Ахджело 

Из круизния вестник :  At Sea !  21.04.2014
Време и температура  - слънчево 20/22 градуса
Дрескод - Theme party : Тематично парти - Италиано - в цветове червен,зелен и бял
Промоции в магазина за бижута /6 палуба/ -20% на Pandora,Mont Blanc -starting from 62 Euro..
The Broadway Theatre -   ''Broadway Hits'' - Представление с най- добрите италиански музикални хитове 
La Cabaret 20:30 -уроци по танци /Tarantella dance lesson/
Настроение : Слънчево с позиви за връщане на хубавата закуска !

2 коментара

  1. Всичко изглежда чудесно! А какво става ако нямаш тоалет отговарящ на дрескода?

    ОтговорИзтриване
  2. Дрескодът е само препоръчителен.По-скоро това се прави за забавление на пасажерите.Но задължително трябва да се предвидят в багажа официални дрехи/поне за две вечери/.

    ОтговорИзтриване

Instagram

© Mimi's fashion moments. Design by MangoBlogs.