New Talents Weekend

4

Още един следобед на Иван Асен 22 !
Когато бях малка мечтанията ми бяха свързани с това един ден да стана дизайнер и да се продават дрехи по мой дизайн.Сигурна съм,че момичетата,за които ще стане дума в публикацията ми също са имали такива мечти,но с една съществена разлика - техните са сбъднати!
С организираните в рамките на основното дизайнерско събитие La vie en rose специални дизайнерски уикенди, концептуалната дизайнерска платформа ИВАН АСЕН 22 цели да даде видимост на млади и талантливи открития в областта на модния дизайн и да подпомогне първите им стъпки чрез представянето им пред по-широка публика.

Този уикенд беше New Talents Weekend ,който стартира  с ексклузивните колекции на Мая Каранешева,Ива Григорова и Теодора Шуманова.

Идеята за чистотата и прозрачността на колекцията "Полиморфизъм" на Мая Каранешева ми допадна много.Във всичките си творения,които видях, тя използва меки и естествени цветове от природата.Работите и приличащи според мен на някакъв съвършен вид оригами,обединяват неутрални цветове с известно футуристично усещане.Влюбих се в бялата рокля от нейната колекция, с която си спомних за една подобна/ интересна/ любима рокля от колекция/2009г./ на "Темпърли Лондон" ,която ми остана в сърцето.Както ще стане и с тази!


"В работата си се стремях към пълна симетрия и творчески подход спрямо конструкцията.Най-очакваната представа за дрехите е с остри геометрични форми,подобни на кристалите.Обратно на това,използвам само принципа,на който се изгражда кристалната решетка." Мая Каранешева 

"Кинетичен ритъм" е създаден с ясната мисъл за илюзорната планета Х  и неговата визия  се характеризира с един свят,отвъд нашия - фантастичен.
Стилът и е вид смесица на мода с пълна свобода на творчеството и страхотен вкус към детайла.Той /стилът и/ събира заедно сила  и женственост,със склонност към рискови форми и контраст.

"Тази обърканост и илюзия за нещо съществуващо,обвързах с кинетичното изкуство и виден негов представител Наум Габо.Той се смята за основател на движението "кинетика",за което е характерно движение подобно на илюзия или изопачено възприемане на действителността,поради "измама на сетивата".От тук ми хрумна да използвам райе като материал за работа - материя,намираща се в покой,но образуваща движение,само когато бъде наблюдавана,защото райето може да създава илюзията за дълбочина и трето измерение,чрез изкривяване на линиите си." Ива Григорова

По средата колекцията „Нощна гора” на Теодора Шуманова (НХА).
Знаете,че не харесвам черния цвят,но тук определено съм на друго мнение.Той идеално пасва на концепцията и идеята на колекцията.Абсолютен фаворит ми станаха плетените колиета от някакъв вид конци.Много стил и креативност!Уникални!
Колекцията е вдъхновена от спокойствието и уединението на гората, нейните форми и звуци след залез слънце. Дрехите и аксесоарите са изцяло от рециклирани материали. Обединени са от желанието да се наблегне се на детайла и ръчната работа, които да направят дрехата специална.
Някои неща от La vie on rose ,които предишният пътминалата седмица не успях да снимам!

Луда съм по всякакъв вид плетива!А на Иван Асен 22 може да намерите много красиви такива.
Снимки от фото-сесиите на дизайнерите можете да видите ТУК
През седмицата останалите модели от колекциите на Мая, Ива и Теди могат да бъдат разглеждани в шоурума на "Иван Асен 22" в рамките на работното  време понед.-петък 16:00-20:00 ч., събота 14:00-20:00 ч.

4 коментара

 1. Наистина голяма красота, точно като оригами. Видях, че доста блогъри от бюти и не само пространството са присъствали на събитието и са го отразили перфектно, но никъде не разбрах тези дрехи продават ли се или просто са само изложени :) ще се радвам да ме осветлиш по въпроса,Поздрави, Мая

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Здравей,Майче!Разбира се,продават се!Дори вече имаше няколко закупени!Цените са леко по-високи,но за дизайнерска мода е нормално!

   Изтриване
 2. Ох,ох <3
  Хубави неща и червилото много ти отива <3

  ОтговорИзтриване
 3. Дрехите наистина са много хубави и идейни!

  ОтговорИзтриване

Instagram

© Mimi's fashion moments. Design by MangoBlogs.