Totally Erected Store "Малки срещу големи"

5Наистина ли размерът има значение!?
Както при мъжете, така и при чантите, този въпрос е много обсъждан. Вечната война на размерите си е актуална и днес... Но определено за разлика от първите, при  чантите трендът е към намаляване на размера!
Както казва дизайнерката Анна Дело Русо: "Аксесоарите са като витамини за модата и като такива трябва да ги използваме в големи количества,без значение от размера им."

Модният свят е станал много "дребен" напоследък. След миниполите, изрязаните топове и скъсените крачоли на панталоните, сега е ред на малките чантички. Подгответе се за сериозно рационализиране на вещите си/в чантата/ този сезон. 

ЗА И ПРОТИВ МАЛКИТЕ ЧАНТИ
Фен съм им!
Как да не се влюбиш в удобството на малката чанта, която ти позволява по-свободни движения и те кара да кокетничиш!!! Без страх и без свян малката чантичка покрива почти всеки стил и би могло да се носи от различни типове жени, въпреки че тя е с по-скоро "младежко излъчване."
Определено им симпатизилам повече, отколкото на големите чанти, въпреки че определено големите размери преобладават в гардеробното ми пространство от чанти.
Недастатъкът на мини размера при чантите е това, че почти нищо не може да се събере в тях. Редуцирането на важните вещи, които ще се поместят вътре никак не е лесен избор. И понякога рискуваме да деформираме формата и текстурата на чантичката като се опитваме да я препълним.
Радва ме фактът, че тенденцията модните брандове да предлагат в колекциите си както голяма, така и малка чанта от един модел и десен, се разраства.
С примерите, които съм подбрала от онлайн платформата Totally Erected Store, ще онагледя думите си.

ЗА И ПРОТИВ ГОЛЕМИТЕ ЧАНТИ
 Чувствам се малко раздвоена по повод избора на размер чанта, защото покрай децата съм свикнала никога да не излизам от дома си без мобилния си телефон, балсам за устни, чадър, бутилка вода, мокри кърпи, ключове, слънчеви очила, плоски обувки за всеки случай, пазарска еко чанта, най-малко една закуска или пакет бисквити, може би книга или списание, несесер с лекарства, и достатъчно грим, за да рефрешна визията си. 
Неизбежно в този случай е нужна доста голяма чанта, но колкото по-голяма чанта, толкова повече ще са нещата в нея. Сигурна съм, че средностатистическата жена носи на гърба си два пъти повече от препоръчителната тежест/под формата на чанта/, само защото трябва да набута всички нужни и ненужни неща вътре.
Освен тежеста, която с времето носи различни деформации на гърба, голямата чанта допринася и за деформации и потенциално уврежване на самите вещи, които са вътре в чантата.
Трябва да се запитаме какво ни е наистина необходимо, а не какво би могло да ни се наложи да използвате през деня. 

Има, разбира се, случаи, в които една голяма чанта е не само необходимост, но и помощник. По време на пътуване голямата чанта си е за предпочитане. В някои случаи може да се използва и като "пазарска чанта" и да отмени едната ви ръка. А и голямата чанта носи както много стил, така и женственост!


И все пак какво по-хубаво от актуални фешън модели чанти без значение от големината, които да подчертаят женствения изглед и стила ви!
МИНИ ЧАНТА -MISS SIXTY SANDY BAG ,ГОЛЯМА ЧАНТА - MISS SIXTY SHALOM BAG


Заменяме ли комфорта на голямата чанта с елегантността на малкия клъч?!


                                           FACEBOOK          INSTAGRAM            TWITTER             BLOGLOVIN

5 коментара

 1. Обичам големите чанти, защото обикновено нося със себе си куп неща от книги и вода до гримове и козметика. Но пък смятам малкия клъч за изключително женствен и подходящ за вечерта. Затова избирам и двете :))

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. И аз си ги избирам и двете....Но,като че ли бих дала преференция на малката чанта!

   Изтриване
 2. Az predpochitam malkite chanti prez ramo!A tazi na Iceberg e unikat!

  ОтговорИзтриване
 3. Аз предпочитам малки чанти в ежедневието. По-удобни са за мен, защото по-лесно мога да намеря това, което ми трябва, а не да бъркам пет пъти и да вадя различни неща :D И за чистене са по-лесни. Но пък наистина се налага понякога да нося голяма, ако имам уроци или ще пазарувам :))

  ОтговорИзтриване

Instagram

© Mimi's fashion moments. Design by MangoBlogs.