Travel Diary : MSC Divina . Cannes

6Ден втори.Френската ривиера.
Кан ни посреща с перфектно време и много слънце. Забраняваме си хрумките, които се блъскат в главите ни /да отскочим до Ница/ и се отдаваме на красивата крайбрежна улица да ни накара да мечтаем. Оставяме се денят да ни отведе, където реши!
Тук високият стандарт на живот е осезаем още от стъпването на твърда земя и сблъсъка с първата яхта, която се оказва най-малката от всички. Местните се гордеят с курорта на Лазурния бряг. И има защо. Прекрасно е!Толкова красиви хора на едно място не се срещат често. Или по-скоро, толкова префинени и стилно облечени. Едно от най-модните места, които съм посещавала и място с елегантната градска архитектура.
Кан е изключително луксозно място, всичко тук е класа - магазини, хотели, ресторанти, коли и яхти. Това е следствие от факта, че на това място се организира един от най – старите и престижни фестивали, а именно филмовият фестивал в Кан.
Приближаваме фестивалната палата с червения килим, но килима го няма, също така и "аурата" на сградата. Първото и последното ми разочарование. Очаквах нещо много по-внушително и красиво като архитектура. Нищо, все пак не пропуснах да изкача стълбите на главния вход, и то, няколко пъти!
 Точно срещу палатата се намира една от свободните зони за плаж в града. Повечето плажове са частни и имат входна такса, която варира от 20 до 50 евро, в зависимост от условията и качеството на водата. Има още няколко плажа, западно от старото пристанище, които са безплатни.
Главната шопинг улица, със своите многобройни пресечки и витрини с висша мода, ме оставя с отворена уста. Гледам, гледам и навсякъде искам да вляза, отново само да гледам... Всички известни модни брандове и бутици на няколко километра площ,  улиците са rue d'Antibes и rue Hoche - това е сън, от който не искам да се събуждам. Но се налага, заради мазолите, които се появяват точно в най-неподходящия момент и сме принудени да поседнем за отмора, и обяд по френски.
Все пак, тук е задължително да бъдеш поне малко примадона!
В града има стара част, която си заслужава да се види. Улиците там са много, много стари и може да се усети духът на историята. Има и доста музеи, които може да се посетят - морският музей, музеят на историята и изкуството, музеят на фотографията и парфюмерията и замъкът - музей.

Очаровани, вдъхновени, още по-влюбени и с нови придобивки се връщаме на кораба.

 FACEBOOK          INSTAGRAM            TWITTER             BLOGLOVIN

6 коментара

 1. Мимиии, прочетох го на един дъх! Пренесох се за миг там...прекрасни снимки, а ти си приказна с тази бяла рокля! На една от снимките има женица, която те снима :)Идеално си пасваш с Кан!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Градът е толкова красив, че не може да се опише нито с думи, нито със снимки.

   Изтриване
 2. Отговори
  1. Наистина беше много стилен и чист град!Красота!

   Изтриване
 3. Много красиво и увлекателно написано! Между другото като гледам снимките ти, този град определено ти отива!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. На човек би му отивала дори само идеята за това място.Но определено се почувствах " Madame" за един ден!

   Изтриване

Instagram

© Mimi's fashion moments. Design by MangoBlogs.