„Да помагаш е окриляващо"

6


Срещата
Днес е слънчев ден, а може би и окриляващ. Слънцето е в мен и летя от щастие, защото имам изключително приятната чест да се срещна с един от най-успешните млади творци на модната сцена в България - Ники Божилов.
Ако нямах специална причина да се запозная с него, сигурно никога нямаше да усетя харизмата на истинския талант. Но в случая причината е повече от специална - каузата с розов цвят и инициативата на  AVON срещу рака на гърдата.
Дизайнът на едни от специалните благотворителни продукти на  AVON  - Oкриляващите тениски, е именно на Николай Божилов и е създаден специално за българския пазар. Той споделя, че подкрепата на каузата за него е истинска чест, а новите модели - само още един начин да напомни, че помощта е жест, който окрилява.
Каузата
Присъедини се към инициативата на  AVON и помогни да оцветим мечтите на жени с рак на гърдата в розово.
С всяка закупена ТУК благотворителна  тениска, носеща окрилението на розовите надежди,  ти подкрепяш програмата на AVON България и фондация „Една от 8“ – „Бъди до мен“, която осигурява психологически и юридически консултации и групи по взаимопомощ за жени с рак на гърдата, техните семейства и приятели, както и практическа подкрепа след операция и по време на химиотерапия.
Нека заедно се изправим срещу рака на гърдата!
Заедно с Ники си поговорихме за възможно най-вдъхновяващите начини да се облече една такава тениска. Идеите са много, комбинациите още повече, а моите вариации и прочит може да видите по-долу.
Болестта
Ракът на гърдата - “най-женската болест”, е напълно лечим, когато се диагностицира навреме. Въпреки това, всяка година от рак на гърдата умират близо 3 100 българки, а потенциални жертви са стотици хиляди. В световен мащаб всяка година 1 000 000 жени се разболяват от рак на гърдата, а близо 200 000 от тях умират от това заболяване – цифра, която не може да бъде пренебрегната. Информацията, превенцията и сериозното отношение са най-добрият начин тази тъжна статистика да бъде променена. Това е и целта на AVON България, която вече много поредни години влага сили и средства в България за борба с рака на гърдата.
Тениската
Тениската – задължителна във всеки гардероб!
Винаги заслужаваща вниманието ни със своята комбинативност, практичност и универсалност.
Писала съм и преди за кежуал "униформата" с главен елемент ежедневната блузка и различните ѝ начини на приложение и комбиниране, но тази дреха е по-различнавдъхновена от посланието „Да помагаш е окриляващо" и затова е специална. Ето защо днес ви споделям няколко предложения за ежедневна визия с нея.

Съвременната мода налага изискването за различност и в същото време за комфорт и практичност. Тези две тенденции се побират без много усилие в този розов разкош с крила!

Моята позиция
Преди няколко години ми откриха някаква бучка в гърдата. Спомням си, че след думите на наблюдаващия ме мамолог "Трябва да направим биопсия", сякаш целият ми свят се събра в кибритена кутия. Страх, съмнение и надежда, събрани в една емоция. Всичко, за което мислех, бяха децата ми! ...
Впоследствие се оказа доброкачествено образувание, но съветът на лекаря беше никога, по никакъв повод да не правя аборт и ако може да родя още едно дете. Всичко е много индивидуално, но наистина вярвам, че това може да е най-добрата превенция срещу рака на гърдата. Децата!
„От любов към живота и от любов към близките трябва да бъдем силни и да вярваме в мечтите и истински важните неща !”
100% от печалбата от всяка окриляваща тениска ще подпомогне жени с рак на гърдата в България да възвърнат своето самочувствие в битката.
Включете се в инициативата на AVON като си купите поне един продукт от розовата им серия  ТУК. FACEBOOK          INSTAGRAM            TWITTER             BLOGLOVIN

6 коментара

 1. interesting post and nice photos:) swiatwkolorzeblond.com

  ОтговорИзтриване
 2. Миленка, адмирации! Мисля, че това е една от най-силните ти публикации и искрено се радвам, че си я направила и че споделяш това преживяване, лична история, ангажимент към една кауза. Поздравления!

  ОтговорИзтриване
 3. Мими, прекрасни сте с малката сладурана! Наистина страхотна публикация с много, много силно послание <3
  Начините за стайлинг на тениската са прекрасни! Аз съм харесала ключодържателя и колието от серията :)

  ОтговорИзтриване
 4. Страхотни сте с малката! А публикацията ти наистина е добра и кара хората да се замислят :))

  ОтговорИзтриване
 5. Благодаря на всички за коментарите!

  ОтговорИзтриване

Instagram

© Mimi's fashion moments. Design by MangoBlogs.