Travel Diary : MSC Divina. Palma De Mallorca

1Най - очакваната дестинация!
Трета спирка от круизното ни пътешествие - Балеарски острови! И столицата им - Палма де Майорка.

Изобилие от палми, фламенко ритми и прекрасни  плажове с бял пясък... Да, това е Палма де Майорка! Изгарящо слънце, красиви пейзажи, природни контрасти, средиземноморска кухня, малки улички и луксозни хотели.
Палма де Майорка е най- големият град на остров Майорка.
Противно на схващането идващо от името на града, в Палма няма чак толкова много палми или поне, не те дават името му. То идва още от древни времена и носи името на тогавашен владетел.


Корабът акостора на пристанището в града чак в 14 ч., а не както обикновено в 9 ч. сутринта, но затова пък имаме възможност да се насладим на мястото до полунощ.
С този график за деня, вече сме направили няколко дължини в басейна на кораба, както и лек, загадъчен загар. Което означава, приятно зачервени!

Започваме дневната разходка от прочутата готическа катедрала, издигаща се над двореца "Алмудайна" - някогашна резиденция на мавърските владетели. Катедралата е внушителна с размерите си , а по нея е работил и знаменитият архитект Гауди. Наистина прекрасна архитектура. Не можем да и се наситим!
След като разглеждаме и вътрешността и, тръгваме вляво от нея по красивата крайбрежна алея и се наслаждаваме на гледката и на плажа. Красота!
След няколко часа и няколко сладоледа, вече сме по очароващия лабиринт от малки, криволичещи улички на стария квартал, намиращ се зад катедралата и се наслаждаваме на духа на това място, както и на неговата приказност.
Носим карта с 21 забележителности, които сме си наумили да посетим, без да пропускаме....

Ако сте решили да почивате в Плама и искате да обиколите някои интересни места около нея, задължително трябва да посетите замъка Белвер, който се намира на хълм, на 3 километра от центъра на Палма. Той е един от първите, а може би и първият кръгъл замък, датиращ от XIV век.
Други интересни забележителности, които се намират на източното крайбрежие на Майорка са пещерите Драк. Те са едни от най-известните атракции на острова. Обиколката на пещерите е много вдъхновяваща, защото освен разказ за мястото, се предлага и  плаване с лодка в подземното езеро 'Мартел' и слушане на класическа музика край бреговете му.
Не трябва да пропускате и фабриката  за перли "Маjorica" , в която се произвеждат най-известните небиологични изкуствени имитации на перли, направени на острова.
Градчето Валдемоса пък ще ви очарова със старинното си наследство и прекрасните каменни улички. Той се намира на 17 км. от Палма, в долината Сиера да Трамунтана. Там е  Кралският манастир, известен с факта, че Шопен е творил в една от килиите му.
Ако държите на класата и изисканите неща, трябва да посетите Пуро Бийч, намиращ се в близост до Палма /около 9 км./. Мястото представлява покривна тераса с малък басейн, разполагащ с  ресторант и 180-градусова гледка към морето.

Чакайте ме в Барселона!

 FACEBOOK          INSTAGRAM            TWITTER             BLOGLOVIN

1 коментар

Instagram

© Mimi's fashion moments. Design by MangoBlogs.