MAKE IT YO'SELF : Cherry Blossom

6


 Здравейте! Или днес по-удачно би било да ви поздравя с  японското こんにちは (Konichiwa)!
Имаме си пъстър, чисто нов сезон, а аз още си живея в пролетния.
Днешната публикация ще бъде за нещо направено ръчно и в домашни условия. Една есенна идея със свеж полъх на източна пролет. И начин, по който успявам да намаля разходите си за нови чифтове дънки за сезона до 10%.
Говоря за старите ми нови флорални панталони от деним с ръчно изработена клонка вишнев/черешов/ цвят.

Не искам да знам дали розовите цветове и рисунките върху деним ще са актуални и през този сезон, защото това по никакъв начин не може да повлияе на решението ми да нося точно такива дрехи в есенното ми ежедневие. И да изглеждам така, както си мечтая! Романтично!
Но в Япония не желанията, а културата определя начина на обличане. През есента се носят дрехи с тъмни цветове и мотиви. Дизайнът на дрехите може да включва черешови клонки или венчелистчета. През зимата, особено покрай празниците, японците носят мотиви като бамбук, борове, сливови цветчета, те се смятат за знаци за добър късмет и просперитет.

Винаги съм се възхищавала на японските рисунки на цветя върху кимона и текстил. Тяхното изкуството е израз на хармонията, която е желана и почитана в японската култура.

Рисуваните дънки освен много женствени и  някак си вдъхновяващи, носят видима индивидуалност, а и мисля, че ще са си модерни "forever" / главно в арт средите и според Rialto Jeans/. А и пролетните мотиви могат да послужат  за есенно вдъхновение - да поканим доброто настроение като покажем цъфнало клонче, на което да "кацне"!

Вдъхновението ми за тези дънки беше проекта Rialto / Rialto Jean Project, който няма нищо общо с японската култура и изкуство. Но пресъздава много красиво цъфтежа на техните типични плодови дръвчета."

За тези от вас, които не са запознати с проекта Rialto, той започва, когато на основателката Erin Feniger и намират автоимунно заболяване, което я кара да напусне страхотната си кариера в модата. Тя започва да прекарва доста време в арт студиото на приятелката си и забелязва как опитвайки се да изтрие излишната боя от пръстите и четките върху панталоните си, тя ги превръща в платно за рисуване. Така, Ерин започва да създава нова, различна и уникална визия на дънковите облекла. А сега всеки чифт дънки, които тя прави със собствените си ръце, са произведение на изкуството, което много вдъхновява.Както е и в случая!
Изберете любимите си стари дънки, които да превърнете в нови, само с няколко рисунки. Необходими са ви : текстилни бои (бяла, розова, кафява), четка, дънки.

Следвайте стъпките...:
1.Смесете бялата и розовата боя на три отделни места, до постигането на три различни нюанса розов цвят.
2. Нарисувайте скелет  на дърво върху панталоните, използвайки кафява боя.
3. Добавете вишневия цвят с различните нюанси на розовата боя.
Използвайте четка- гъба, за да добавите черешовите цветове. Препоръчвам да се започне с по-тъмно розово за основата на цветето и след това да се добавят по- светлите нюанси.

Тези клонки с вишнев цвят може да нарисувате нявсякъде, където желаете по дънките си. Например, задният  джоб е добро място за  цъфтящите цветове.
Друга публикация с идея за арт дънки, може да видите в раздел MAKE IT YO'SELF или ТУК.
Пожелавам ви седмица изпълнена с "японска красота" !!! さようなら (Sayonara)

 FACEBOOK          INSTAGRAM            TWITTER             BLOGLOVIN

6 коментара

 1. Прекрасни са, вдъхнови ме! Вече имам планове за събота и неделя и те ще бъдат много цветни и с дъх на есен :)

  ОтговорИзтриване
 2. Very nice idea for pants ! <3 love colors Come to see my new post http://worldbymyy.blogspot.com/2015/10/asymmetricaltop.html
  Kisses from Poland ;*

  ОтговорИзтриване
 3. Здравейте приятели,
  Благодаря ви за приятните за четене и преглеждане статии!
  Ако някой от вас желае да се сдобие с Ръчно рисувани дрехи , мисля , че това е правилното място за вас!

  ОтговорИзтриване

Instagram

© Mimi's fashion moments. Design by MangoBlogs.