ProFiber : В помощ на изтощената коса

0Модерната визия при косите през тази година = естествена красота  +  щипка разкош, класика, здравина и копринена мекота на косъма.

"Хубавата коса е тренд при всичките си дължини. ProFiber сложи пауза на сухотата и накъсаните крайчета, които имах. Още след първата употреба на продуктите усетих косата си лека, укрепнала и с блясък на косъма."
ProFiber е първата дълготрайна програма за продукти предназначени изцяло за грижа за изтощената косата. Голяма част от иновативната терапия има за цел да увеличи твърдостта и еластичността на изтощената коса. ProFiber терапията започва в салоните за красота и се продължава в домашни условия. Обогатена с Aptyl 100 технология, с повече от седем години на изследвания и със седем патента, тя е най-новото предложение на L'oreal Professionnel за красива и здрава коса.
ProFiber - съживяваща грижа за косата, разработена в три различни серии, предназначени за терапия на изтощена  и увредена коса в различните и степени ( на дебелина, чувствителност, еластичност, здравина, блясък).

  1 ProFiber - 3 Серии

СЕРИЯ 1: RECTIFY /червена серия/
Продуктите от тази серия са подходящи за леко увредена косата /с увредена кутикула: косата не е толкова мека, както обичайно. Изглежда без блясък и с изтънели краища./
Серията действа  обновяващо и заздравяващо косъма. Rectify има лимонов аромат смесен с такъв на мед .

СЕРИЯ 2: RESTORE /зелена серия/
Серия съживяващи и възстановяващи косата продукти, които се препоръчват за средно увредена коса и действат реставрирайки и изглаждайки косъма незабавно.
Тази грижа има пикантен, цветен аромат на божур, ирис и сандалово дърво. Невероятен аромат!

СЕРИЯ 3: RECONSTRUCT /лилава серия/
Recover е серия, предназначена за тези дами, които имат много изтощена коса. Тя е идеална за тези коси, които са изгубили блясъка и еластичността на косъма. Серията реконструира косъма от началото до върха. Recover има нежен ванилов аромат.
КАК  РАБОТИ ?
Програмата ProFiber е основана на три неделими стъпки, за да може да се разкрие истинската дълготрайна красота на косата с незабавен ефект.

Стъпка 1: Лечение в салон
Терапията за увредена коса ProFiber започва първо от салона за красота. След консултация с вашия фризьор, той ще направи диагностика на косата ви и така ще определи към кое ниво на увредена коса спада вашата. Той ще подготви косата ви чрез прилагане на подходящ шампоан с релаксиращ масаж на скалпа. След това ще избере специален концентрат, които може да бъде открит само в професионалните салони и ще го приложи върху увредените зони на косата. Следва прилагане на специална маска, която се втрива в косъма с помощта на професионална техника на наслояване, за да бъде запечатан по-добре косъмът. 
След тази процедура, косата ви ще изглежда блестяща и ще я почувствате истински променена и здрава.

Стъпка 2: Удължаване на действието у дома
За да удължите ефекта от "лечението" с ProFiber от фризьорския салон, ви се дава възможност  да продължите процедурите у дома с реактивираща програма за домашни условия. Програмата включва шампоан, балсам или маска, в зависимост от нивото на увреждане на косата ви и грижа без измиване. Както и най-важното презареждане с аптамил 100, който се съдържа в индивидуален концентрат - монодоза ProFiber Re-charge, който се поставя по определена схема (веднъж на всеки четири измивания).

Стъпка 3: Заредете се у дома
С цел засилване на ефекта, на всеки четвърти шампоан се поставят специалните монодози ProFiber Re-charge, които са 6 бр. в кутия и са предназначени за  около 2 месеца употреба. Нанасят се с масажиращи движения, за да се подпомогне равномерното разпределение (само в долната част на косата). Оставя се да престои на главата за 5 минути и се изплаква. Тази процедура придава на косата усещане за сила и здравина. След целия курс на лечение в домашни условия, който е около 6-8 седмици, косата ви ще бъде подготвена за следващата среща с фризьора в салона за красота, където отново ще бъде  стимулирана професионално с ProFiber.
Какво представлява Fiber тестът?
След срещата ми с експертите от Академия L'oreal  всичко, което мислих за косата си, остана само мит. Те анализираха нивото на увреждане на косата ми, използвайки специалния Fibre тест, който се основава на няколко въпроса и тестване на няколко отделни косъма кичури, взети от различни части на главата.
Първите въпроси са за текущата ми грижа за косата и  рутинните дейности, които извършвам свързани с оформянето на прическа. Тези въпроси помагат да се прецени дали външни фактори са причината за увреждането на косата или определени продукти и топлинната обработка от "инструментите" за стайлинг на косата.
След това, започва тестът върху няколко кичура коса. Специалистът /Радка Маринска/ изследва текстурата на космите от корена до върха, за да провери тяхната дебелина и еластичност. Тази част от теста има голямо значение при предписването на най- подходящата серия  ProFiber.

Моят резултат след диагностиката 
Косата ми попадна в НИВО 2 - средно увредена коса. Увредена кутикула и кортекс в следствие на често изсушаване, изправяне и боядисване. Проблемът на моята коса е главно в краищата, където тя е изгубила еластичността си и по-лесно се накъсва.
Предписания :
За подновяване на външния вид на косата ми, стилистите от Академия L'oreal ми препоръчаха серията на ProFiber Restore - програма за възстановяване на гладката и копринена коса. А само за краищата на косата ми препоръчаха да използвам продукта без отмиване от серията Reconstruct.

На това ниво с косата са настъпили промени като броя на слоевете на косъма намалява, блясъкът е изчезнал, а голям брой косми са изтощени и сухи. Косата на това ниво има груба текстура структура, неравномерен цвят и нацепени крайща.
Това ниво на увреденост на косъма показва, че външната кора е започнала да се изхабява и вътрешният слой може да бъде незащитен и уязвим в някои области на косъма от неблагоприятните условия, на които я подлагаме ежедневно.
Резултати и личното ми мнение:
След месец и половина на ежеседмична употреба, с усмивка споделям, че косата ми е в прекрасно състояние - реконструирана, възстановена и отново доста плътна. Има еластичност и е много мека. Единствено блясъкът на косата не е толкова интензивен, колкото ми се иска. Но и така много си я харесвам.

Ето как изглеждаха косите ни с Поли и Цвети след първата процедура в салона на Академия L'oreal. Стилизирани, пригладени или подредена на меки къдрици, готови за много приятна фотосесия.
Благодаря на Академия L'oreal за изключителното удоволствие да бъда част от представянето на продуктите и да участвам в тази изключително приятна фотосесия /заедно с Поли и Цвети/ за списание GRAZIA /месец септември/.

снимки: Вергиния Янчева /+ лични/

 FACEBOOK          INSTAGRAM            TWITTER             BLOGLOVIN

Публикуване на коментар

Instagram

© Mimi's fashion moments. Design by MangoBlogs.