Лесни сладки за мързеливи сутрини!

2

Ако спадате към частта от човечеството, която смята, че коледната кухня се свежда до обилно напоени с джинджифилов аромат сладки, топъл шоколад с канела и кексове без олио /тип щолен/, повече от препоръчително е да погледнете рецептата, която съм ви приготвила в днешния пост. Тя е много семпла, не съдържа коледен аромат, но затова пък е обгърната от коледни  спомени, които ми напомнят за детството. Предлагам ви и три различни идеи за плънка на сладките. 

Извадих коледната украса и духът на Коледа ни завладя... Днес с моите малки елфчета /в коледни костюми /ще правим сладки тип локумки, разбира се, който предпочита може да замени пълнежа с тиква или ябълка. Лесни сладки за мързеливи сутрини!

    Необходими продукти: яйца - 1 брой, прясно мляко - 1 ч.ч. топличко леко, захар - 1 ч.ч., мас - 1 ч.ч. ,олио - 1/2 ч.ч., ванилия - 2 прахчета,  - 1/2 ч.л., брашно - колкото поеме. За плънката: локум - 2 кутии (към 300 - 400 г), ябълки+канела, тиква


Начин на приготвяне:

Смесете всички продукти и прибавяйки пресятото брашно замесете меко тесто. Тестото се разточва и от него се изрязват малки триъгълници като в средата на всеки се слага по желание парче локум, парче тиква или настъргана ябълка с орехи и канела. Прегънете ги като полумесеци. Ако искате да ги направите на кифлички, завийте триъгълниците от широката част към тясната.

Друг вариант е просто да късате топченца и да пъхате плънка в тях. Сладките локумки кифлички подредете в тава с хартия за печене и сложете да се изпекат в умерено загряна фурна до порозовяване /около 20 мин./. Още топли ги поръсете или оваляйте в пудра захар.
Моите сладки кифлички са с локум, защото децата ги обичат най-много с тази плънка, но може да импровизирате!
...И, нападайте!


Децата ми са луди по тези малки сладки . Аз ги предпочитам с плънка от ябълка и канела! Прекрасни са за бърза коледна закуска с чай или горчиво кафе!
Прекрасен и усмихнат ден!

2 коментара

Instagram

© Mimi's fashion moments. Design by MangoBlogs.