SOAK - Underwear Care

1Чудили ли сте се някога как да се грижите за дрехите, които обичате по възможно най-добрия начин и как да осигурите на вашето любимо бельо, бански и пуловери по-дълъг живот? 

По начина на пране, който използваме, за да почистим бельото си може да се определи колко дълъг ще бъде живота на дрехите ни, така че независимо дали обичайно купуваме скъпо и качествено бельо или просто искаме да запазим живота на бельото си по-дълъг, е важно да знаем най-добрите начини за поддържането му /без загуба на цвят и еластичност/.
Повечето инструкции за грижа за бельото препоръчват пране  на ръка и това със сигурност изглежда най-добрият начин за поддръжка на деликатните материи. Аз лично пера почти всичките си дрехи и част от тези на децата ми на ръка /от много години/. Много държа на дрехите си и полагам наистина отговорни грижи за тях. Затова на първо място е много важно да се избере подходящ почистващ препарат, който да бъде деликатен към ръцете и към фините тъкани.

Преди известно време открих страхотен продукт, който аналог не бях срещала преди и който е произведен специално за деликатни материи и най-вече бельо и бански. Това е течният прах за пране Soak - много деликатен, a в същото време силен и природосъобразен. Той е нежен препарат за пране на бельо, бански, спортно облекло, четки за грим, пуловери, възглавници и други.
Използването на сапун или обикновен прах за пране е прекалено агресивно за бельото ни и като резултат материята се уврежда.
Soak е изключително нежен, дори може да си вземете вана с него. Продуктът е сертифициран от Канадския Здравен Център за Грижа към Кожата, че съставките са нежни и безопасни. Щадящ е към кожата на ръцете, бебешките дрехи и всичко деликатно като материя. Soak e продукт без изплакване, което го прави изключително лесен за ползване. 
100% рециклиран.
Течността е чиста, направен от съставки, щадящи деликатните материи и е биоразградима. Предлага се в ароматизирана и неароматизирана версия, като и двете са много нежни.

   КАК ДА ИЗПЕРЕТЕ СУТИЕНА СИ – СЪВЕТИ, КОИТО ВСЯКА ЖЕНА ТРЯБВА ДА ЗНАЕ

Ако инвестираш в ежедневни сутиени и сутиени за специални случаи, начинът, по който ги переш, е от огромно значение за това колко дълго ще издържат. Когато полагаш подходящи грижи за сутиените си и бельото като цяло, те ще запазят формата си по-дълго време и ще ти осигуряват по-добра подкрепа. Въпреки че бельото губи еластичност с течение на времето, е важно да знаем тези основни съвети за пране, които ще му осигурят по-дълъг живот.

При прането на нежни и деликатни материи се използва само хладка вода: топлата вода може да навреди на материята и еластичните нишки, които поддържат формата на сутиена. 
Към съд с бельото и хладката вода се добавя 1 чаена лъжичка или 1 капачка Soak  и се изчаква 15-20 мин. Бельото се изтисква леко и се оставя да изсъхне. Аз го закачам на закачалки да се суши. Няма нужда от изплакване!

Не е препоръчително да поставяте сутиените си в сушилня, да ги оставяте да изсъхнат върху радиатор или на пряка слънчева светлина. Топлината разрушава еластичните нишки и вреди необратимо на деликатното ни бельо. Препоръчва се да се остави да се суши легнало, за да се избегне разтягането на елементи на бельото, но аз това правило не го спазвам със сутиените.

Пери на ръка сутиените си на всеки 2 носения. Така ще издържат по-дълго. Най-важното правило е, че не трябва да се носи един и същи сутиен два поредни дни, защото еластичните нишки имат нужда от време, за да се върнат в първоначалната си форма. Препоръчително е да се сменят най-малко 3 сутиена и да се оставят всеки от тях да „почива“ най-малко 24 часа преди да се носи отново. Така ще се запазят любимите ни сутиени по-дълго време. Течния прах за пране Soak  може да намерите в салоните на Bra Clinic или в онлайн магазина им ТУК.

1 коментар

Instagram

© Mimi's fashion moments. Design by MangoBlogs.