Shedd again!

6

SHOPPING APP I LOVE - Part 2

Въпреки моето виновно удоволствие и фанатизираната ми любов към дрехите в моя гардероб, която е доста смущаваща и определено пречи на вратата на гардероба да се затвори, днес ще кача няколко обяви в мобилното приложение Shedd, с цел продажба... Разтреперих се!
Както ви обещах миналата седмица в публикацията си "Hello, It's Shedd!" продължавам с интересната информация около новото  приложение  за споделяне с цел покупка или продажба на модни дрехи и аксесоари.


Както казва прекрасният Джони Деп: "Ако сте поставени пред дилемата „ДА“ или „НЕ“, нека винаги бъде „ДА“! Направете го! Целунете го, догонете го, кажете го, ПРОДАЙТЕ ГО, КУПЕТЕ ГО /не, не "Него"- това се случва само в една друга платформа хихи/. 

ЗА ХУБАВИТЕ СНИМКИ
 За да имате по-голям успех като потребител в платформата при продажбата на своите модни "нещица", от основно значение е качеството на обявите ви, т.е. добра снимка, правилно изписани хаштагове и приятно описание на продукта. Важно е да отбележа, че не се допускат стоки различни от дрехи и модни аксесоари, а най-качествените обяви (с ясни и креативни снимки и минимум 5 хаштага) се показват първи във фийда с обяви в Shedd и по този начин имат най-голям шанс за продажба. Затова бъдете креативни и последователни. 
Част от това, което прави писането на тези постове, така приятно е, че мога да бъда полезна със съвет, предложение или насока. И фактът, че мога да помогна на някой, който се интересува от темата на публикацията. Прекрасно е да мисля, че поне половината от читателите на блога оценяват това.

Преди доста години бях един от първите потребители /и все още съм/ на една подобна платформа за покупка и продажба, но в много по-голям мащаб. От там разбрах, че качествените и добре поднесени снимки имат голяма сила. Което не означава, че те трябва да бъдат "фотошопирани", а по-скоро добре стилизирани и заснети. Важните условия за това са : светлина, малко повече свободно време  и въображение. Старайте се да носят индивидуален почерк. Хубави снимки стават и направени с телефон, понякога дори много по-хубави /в сравнение със прилична фото техника/... Използвайте естествена светлина и снимайте близо до прозорец /ако нямате хубава светкавица/. Използвайте едноцветен фон съобразен с цвета на артикулите, за да изпъкват те по-добре.
За ваше удобство при заснемане на дрехите и аксесоарите ви предлагам да направите няколко снимки в различни "пози" на артикулите, за да може адекватно да реагирате, ако има запитване за по-близък кадър или още снимки. Засега в приложението може да се качва само по една снимка, но се надявам скоро това да се промени, защото както знаете обичам да има повече снимки!


ЗА #ХАШТАГА
Хаштаг (hashtag) е всъщност знакът #. Хаштагът е вид етикет използван в социалните мрежи и блогинга. С използването му в мобилното приложение Shedd вие улеснявате потребителите да намират по-лесно съдържанието на обявите  ви за конкретен артикул, бранд, стил, цвят и дори друг потребител.
Единственото правило при създаване на хаштаг е, че не може да съдържа интервали между думите. Така може да направите цяло изречение, което да представлява само една дума. Може да се използват цифри, но символи не.
Например, моят хаштаг в Shedd, с който може да ме намерите и да търсите мои обяви е #mimisfashionmoments .

ЗА РОДНИТЕ ХЕНДМЕЙД ДИЗАЙНЕРИ
Една от главните идеи на Shedd е да протегне ръка за партньорство на български дизайнери и творци на хендмейд стоки. Тя има за цел да се превърне  в платформа, която подкрепя и насърчава българският дизайн, талант и креативност.
Всеки, който твори и създава красиви неща е добре дошъл да ги покаже, представи и продаде в мобилното приложение.

www.shedd.bg

Снимки: Miroslava Dermendjieva Photography / + лични/

Jeans NO PIC via Notosgalleries
Top Jessica Simpson via Notosgalleries
Cardigan Fornarinavia Notosgalleries
Shoes CAMPER via Notosgalleries
Camera Olympus Pen E-PL7


6 коментара

 1. Great post dear ! :-) xoxo

  VISIT MY BLOG :
  http://katycolorfulfreak.blogspot.com/

  ОтговорИзтриване
 2. О, една снимкана артикул е сериозен минус. Жалко, иначе звучи добре.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Така е! И на мен само това не ми допада, но скоро ще имаме възможност за качване на повече снимки!:)

   Изтриване
 3. Много полезен пост и дори вече се възползвах от предлаганите артикули. :)

  ОтговорИзтриване

Instagram

© Mimi's fashion moments. Design by MangoBlogs.