SHEDD : Нещо ново, нещо старо, нещо синьо

0

SHOPPING APP I LOVE - Part 3

Съвсем неслучайно озаглавих поста си с това име, въпреки че не се задава сватба, на която да присъствам... По-скоро нещо също толкова приятно като организация, /но не толкова мащабно/ - пролетно разчистване на гардероба!
Ново мобилно шопинг приложение, стари, но запазени дрехи и малко син деним от мен...

"Модата е изкуство, а добрият вкус се възпитава!" - така започваше една статия в модно списание, която прочетох преди време.
Не всичко е скъпи маркови дрехи и напудрени бутици. Все пак, облеклото ни помага само да покажем малко по-добре кои сме всъщност... А и определено по-голямата част сме обикновени средностатистически жени и мъже, без претенции за пищен гардероб, маркови дрехи и невъзможно скъпи обувки. 
Концепцията на SHEDD за продаване и купуване на /стари и нови/ модни артикули на /прилични цени/ през мобилно приложение, напълно улавя ритъма на градския живот на един нормален човек /в ежедневието/. Точно този факт доведе до създаването на мой профил в платформата, където да споделя част от моята същност, макар и с дрехи, които не нося вече. Всеки може да разгледа обявите с артикули, които предлагам, като ме потърси с личния ми хаштаг #mimisfashionmoments .
Платформата се откроява с модерен дизайн, лесна комуникация и е достъпна за всеки, който желае да изчисти гардероба си или да го зареди с нови модни вдъхновения. Там, правилният избор може да бъде едновременно лесен и приятен, като чифт нови обувки или чифт сини дънки.

КАК ДА ОСВЕЖИМ ГАРДЕРОБА СИ
Тази част от публикацията е вдъхновена от пост на чуждестранна блогърка, от която взаимствах няколко приятни и практични идеи за освежаване /разчистване/ на гардероба.

Целта на перфектния гардероб е да притежава такива дрехи и аксесоари, които да съчетават хармонията помежду си с модата на улицата. Дрехи, който бихте носили всеки ден, лесно съчетаеми в различни визии, носещи сантиментален елемент и такива, с които се чувствате себе си.
 Първата (и най-трудна) стъпка, за да бъдете готови за новия сезон и за да бъде гардеробът ви освежен, е да го изчистите от ненужни дрехи /артикули/. Аз всъщност се насладих на този етап извънредно, още преди настъпването на новия сезон, но има още какво да се желае и извади от гардероба ми, за да бъде той успешно преподреден.

Запазете един ден от уикенда, за да освежите гардероба и шкафовете си и да посрещнете пролетта с усмивка.
Сутрин с любима музика, шоколадови бонбони, сварено ароматно кафе и пълен гардероб, който да бъде изпразнен. Махнете всичките си дрехи от нето и ги сортирайте по категория (рокли, блузи, панталони, поли, и т.н.).
Изпробвайте повечето дрехи пред огледалото. Докато пробвате дрехите си, уверете се, че това, което сте облекли, е актуално и бихте го носили с удоволствие и навън.
Направете различни кътове за сортиране на дрехите - облекла, които ще запазите, облекла, които имат нужда от корекция, дрехи за продаване и такива за подаряване.
Бъдете безмилостни! Отговаряйки на следните въпроси ще разберете дали да запазите една дреха или не : Носили ли сте я през последните месеци? А година? Дали се вписва в цялостната ви концепция за личен стил? Може ли да бъде лесна за комбиниране с много други артикули?
Следвайте същите насоки за вашите обувки, чанти и аксесоари. Запазете само това, което носите, което ви е удобно и това, което ви усмихва. Всички останали добре изглеждащи запазени и дори нови неща, които сте отделили за продажба, наснимайте красиво и ги публикувайте в SHEDD. Там дрехите ви със сигурност ще намерят нов собственик, който да им се радва, докато ги носи. Както се казва:"Старото за един е ново за друг".
Да припомня, че хубавите снимки и доброто описанието на обявите с хаштагове са приоритет в приложението! Например, ако продавате мокасини или дънки в дадена обява, не забравяйте да добавите маркера за хаштаг пред думата /не след нея/: #мокасини #нискиобувки  #велурени #loafers #flats #дънки #boyfriendjeans #bfjeans #деним. Същото важи и за марките на дадените артикули.
Много прилича на начина на функциониране и категоризиране на снимките в Instagram. Там много добре е интегриран хаштагът като средство, което помага с ангажираността на потребителите и на тези, които се опитват да намерят конкретното нещо, което търсят.

www.shedd.bg

Снимки: Miroslava Dermendjieva Photography / + лични/


Skirt H&M
Top H&M
Cardigan Jessica Simpson via NotosgalleriesПубликуване на коментар

Instagram

© Mimi's fashion moments. Design by MangoBlogs.