Когато всяка покупка има смисъл...

0


Здравейте, приятели!
Днешният пост и темата му са малко по-сериозни от обичайните лайфстайл публикации. И този факт ме прави много щастлива, защото приех да бъда един от посланиците на мила благотворителна кауза, която е насочена в помощ на образованието на африкански дечица от Руанда.
Съдбата на едно дете вълнува без подготовка и без значение от коя част на света е.....


Руанда/Африка
Африка винаги ми се е струвала някак далечна, обгърната с мистерия земя, която свързвам с великолепна природа, пустини, диви животни и необятна екзотика. Четем за социалната несправедливост, бедността, неграмотността, гражданските и етнически конфликти, но те сякаш остават само статистика и цифри, а не си даваме реална сметка за милионите съсипани човешки съдби.
Преди години си мислех, че да се родиш бял е голям късмет. Сърцето ми се свиваше, ако си представех обратното. И не защото не съм си представяла какво е да си с по-тъмна кожа и да живеш в Африка, а поради факта, че толкова бях свикнала с живота си тук, навиците, удобствата и всичко заобикалящо ме, че безгрижно игнорирах всички други начини на живот. Но, когато човек се развива, се обогатяват и възприятията му за света, хората, взаимоотношенията... Африка има много специално място в сърцата на семейството ми. Някои са живели там години, други си мечтаят силно да я посетят, а трети знаят всичко за всяко едно кътче на този континент.

...Руанда е една страна, наскоро отбелязала 20 години от един от най-кървавите геноциди на 20 век. В страната на хилядата хълма бе постигнато помирение през двадесетте години, откакто подкрепяните от руандийското правителство милиции само за 100 дни избиха над 900 000 хиляди представители на етническата общност тутси.
Днес там почти няма къща или семейство незасегнато от конфликта. Страната бавно и мъчително се възстановява след загубеното цяло поколение. И макар на фона на забързаното ни, наситено с грижи ежедневие, проблемите на тази африканска държава да изглеждат на цяла вселена разстояние, съчувствието и солидарността ни подтикват да дадем своя скромен принос за по-достойно бъдеще, потенциал и образование за децата на тази страна.


Благотворителната кампания и партньорството на Mastercard и Световната продоволствена програма на ООН (WFP) стартира през 2012, с цел осигуряване на иновативни решения за създаване на един свят без глад. 
С помощта на Mastercard, WFP осигурява питателни хранения на хиляди деца в училищата в Източна Африка. В много от развиващите се страни, храненията в училище са единствените редовни, питателни хранения, които децата получават. 
През тази година Mastercard увеличава подкрепата си към WFP и я насочва към нова страна: Руанда. Те ще дарят стойността, съответстваща на над 3,5 млн. порции на хиляди ученици в нужда, живеещи в Руанда, където скорошен доклад за храненето разкрива, че 43% от децата под 5 – годишна възраст страдат от хронично недохранване. Порциите ще включват царевица и боб – местно производство, като по този начин не само предлагат на децата питателна храна, която им дава енергия и сила, за да останат в училище и да се съсредоточат над образованието си, но също така подпомагат и подкрепят местната икономика и семейните ферми в Руанда. 
От Mastercard подкрепят усилията на Световната продоволствена програма на ООН да разшири своята хранителна програма към все повече деца и училища в Руанда, за да се увери, че децата са добре хранени и ще бъдат способни да се развият до пълния си потенциал. 


Как да се включим и помогнем
Всеки, който обича да пазарува би могъл да се включи и да стане част от глобалната инициатива като извърши онлайн покупка на Store.bg , чрез която всъщност се извършва механиката за дарение. Тъй като за всяка онлайн трансакция с Mastercard на Store.bg, Mastercard дарява един обяд. При всяка трансакция на Mastercard в периода на кампанията /11 септември -11 октомври/, стойността на едно училищно хранене ще бъде дарена на Световната продоволствена програма на ООН, до сумата от €750.000 във всички страни, които участват в кампанията. 
Повече информация може да откриете ТУК 


Снимки: лични

Публикуване на коментар

Instagram

© Mimi's fashion moments. Design by MangoBlogs.