Exotic experience at Sasa Asian Pub

1

В наши дни азиатската кулинария става все по-популярна по цял свят. Тази популярност е свързана и с философското отношение на хората от Азия към храната – тя трябва да радва както окото, така и стомаха. А аз искрено вярвам, че в различните периоди от живота ни, телата ни имат нужда от различна храна. Точно тогава всичко познато може да изглежда различно. В японската кухня, например, не се смесват прекалено много продукти в едно ястие и порциите не се декорират. Това е и в хармония с правилата за разделно хранене, доказало ефективността си в борбата с излишното тегло във времето. Най-хубавото е, че храната е приготвена с минимална термична обработка!
Всички тези факти ме карат да се връщам отново и отново тук, винаги в приятна компания. Днес с Вени имаме среща за обед и ще опитаме някои обновени неща в менюто, започваме с по един лек дамски коктейл.
Уютно място с "азиатски щрихи"! Така най-кратко може да се опише мястото, което буквално ме инспирира напоследък. Място, където са събрани всички най-добри енергии от азиатския континент. Както и възгледите ми за балансирана и здравословна храна, вдъхновена от природата.
С различния си интериор и уникалната си концепция SASA Asian Pub е специално създаден да бъде популярно и достъпно място за срещи по всяко време на деня и вечерта. Намира се буквално на "Пъпа на София", а лятната градина към жълтите павета разкрива малка част от това, което те очаква вътре... Ако се впечатлявате от интересни заведения, значи няма как да не сте забелязали това.
В менюто те очароват домашно приготвени екзотични ястия по оригинални рецепти от подбрани качествени съставки, предложени от най-известните азиатски готвачи.
Криспи Дък  Един от най-употребяваните продукти в азиатската кухня – без значение дали е от Индия, Китай, Япония, Тайланд или друга част от  Азия е месото, което е на почит. Неговите вкусови качества добре си партнират с тези на зеленчуците и подправките използвани в азиатската кулинария. В това се убедих след като имах възможността да опитам един от специалитетите на заведението - Криспи Дък. Начинът, по който се консумира ястието е малко по-специфичен и интересен.
Царевички в ароматно масло
Тази царевичка ми е много любима, защото е изключително сочна и леко спайси.
 Чайна Нудли (с морски дарове) Китайските нудли са деликатен вариант на японските удон нудли. Това е ястие, което отдавна е прехвърлило границата на Китай, за да се превърне в едно от най-харесваните храни в Северна Америка и Европа. Любопитно е, че в SASA се предлагат домашно приготвени китайски спагети/нудли! Различните им начини на приготвяне имат своите тънкости, водещи към така важния за азиатската кухня баланс на вкусове. В нашите нудли намират място морски дарове в компанията на пресни съставки - зелен пипер, моркови, червени чушки, поръсени със свеж лук.
От гледна точка на цени, политиката на заведението е променена и те са напълно достъпни за всеки, който реши да посети ресторанта. Бас държа, че не може да намерите такова място, с такава кухня и локация никъде в града. Ако търсите приятно гореща точка в столицата и храна с екзотичен вкус, те  се намират точно "на пъпа на София".

好胃口

Снимки: Nev'Z Photography

1 коментар

Instagram

© Mimi's fashion moments. Design by MangoBlogs.