Myki

0


Здравейте!
С този пост продължавам представянето на смарт устройства и джаджи. Тази път публикацията е по-скоро за родители с деца.
Сигурност и наглеждане (или контрол)... Това са двете неща, които всеки родител на малко дете иска за него, особено, когато тръгне на училище.
Преди две години, когато синът ми стана първокласник, една от дилемите беше дали е достатъчно пораснал да носи телефон в учебното заведение.. Първоначално му давахме да използва мобилен телефон само, когато пътуваше на извънградски екскурзии с класа. Тогава нямахме никакви притеснения относно безопасността му, защото, макар и в най-голямото по брой деца училище в страната, занятията на най-малките се провеждаха в самостоятелна сграда.
Тази година, обаче, настанен сред морето от ученици в основната сграда и достатъчно голям, за да жадува за възможността да комуникира чрез мобилно устройство самостоятелно, въпросът за закупуване на мобилен телефон отново придоби актуалност..
Точно в периода на търсене Мтел се свързаха с мен с предложение да тествам смарт часовника Myki и да споделя впечатленията си.
Когато получих часовника, бях по-въодушевена от сина ми. Веднага се запознах с характеристиките и инсталирах мобилното приложение на своя телефон, необходимо, за да може устройството да функционира като смарт часовник. Отне ми точно 10 минути.
Myki е удобен и за детето, защото разполага само с три копчета и няма как да се обърка как да го ползва.
Дори, ако има забрана в учебното заведение за използване на мобилни устройства, носенето на часовника няма да бъде проблем, защото той не предоставя интернет услуга като смарт телефоните, заради която в повечето случаи се отнасят забраните ограниченията.
Само месец по-късно, доволни от качествата на продукта, решихме да закупим такъв часовник и на дъщеря ни, която все още ходи на детска градина.
Смарт часовникът Myki е моят най-удобен начин да бъда в постоянна връзка с децата си, защото дори и да не говоря с тях, по всяковреме на деня зная къде се намират и какво правят. Например, когато синът ми има физическо възпитание, задължително трябва да свали часовника и тогава получавам известие на телефона си, че  Myki е свален /респективно разбирам, че Бойко е в час по физическо/. Когато отново постави часовника на ръката си, той изпраща съобщение, че часовникът вече е сложен.
Характеристики:
MyKi Watch 
За да се свърже часовникът на детето със смарт телефона на родителя, е необходимо да се свали и активира безплатно мобилното приложение MyKi Watch през Google Store или App Store, след което да се въведе в него индивидуалният номер на часовника и на SIM картата, с която се ползва.
GPS 
Благодарение на вграден в часовника MyKi модул - GPS приемник, една от основните функции на приложението MyKi Watch е да информира за местонахождението на детето, носещо часовника, когато родителят не е с него. В секция "История на местоположението" може да наблюдавате движението на часовника и респективно на детето през целия ден.
Приложението пази историята на локациите и движението на часовника в рамките на 30 дни. 
SOS бутон
SOS бутонът позволява да бъдат набрани предварително зададени през мобилното приложение MyKi Watch, до 3 номера. Часовникът избира тези 3 номера последователно в случай на натиснат SOS бутон на часовника MyKi, докато не се свърже с един от тях.
Чат 
Часовникът има Чат функция, която се състои в изпращане на гласови съобщения от часовника до смартфона, на който е инсталирано приложението MyKi Watch и да получава текстови такива от него. Аз лично, все още не съм използвала тази функция!

Публикуване на коментар

Instagram

© Mimi's fashion moments. Design by MangoBlogs.