Everyday I Love: Academie Skin Care

0


"Мимическите бръчки са първото видимо доказателство за отминаващото време и са причина за загуба на самочувствие. Те се появяват в следствие на контракциите на мускулите на лицето, следващи спонтанните ни реакции и изразителност. Тези мускули се активират няколко хиляди пъти през деня, и с времето и изсушаването на кожата, водят до видими линии по лицето."

В периода на смяна на сезоните кожата ми претърпява лек дисбаланс и определено на първо място има нужда от тонизиране и хидратация. Преди да замина на круиза си търсих някаква такава  комплексна грижа в опаковки удобни за пътуване. Намерих си такава професионална козметика, която е точно за проблемите на моята кожа ТУКОнлайн платформата beprof.bg е специализирана и предлага само професионална козметика за лице, коса и тяло. Серията, която си поръчах е за интензивно хидратиране с анти-ейдж действие. Вече залагам само на продукти с анти-ейдж ефект /както знаете/. Комплектът е с компактен размер и е перфектен за пътуване. По мои наблюдения е страшно икономичен и ще ми остане дори за следващо пътешествие. Тази серия е предназначена да помага на зрялата кожа или на кожа, увредена от факторите на околната среда като възстановява здравия и младежки вид.
Académie Scientifique de Beauté е френски козметичен бранд, който предлага професионална гама от продукти за кожата и експертни процедури, използващи специфични комбинации от съставки за лечение на всяко състояние на кожата.


1 стъпка
Soin Gommant Exfoliating Care   Активен ексфолиращ крем 
Мек и лек крем-пилинг. Елиминира мъртвите клетки, благодарение на двойно ензимно и ексфолиращо действие. Стимулира обновяването на клетките и помага за намаляване на дълбоките линии. При нанасяне и разнасяне се получават шупли - нещо като при махане на кир. Първият път леко се стреснах.
Такъв вид грижа за кожата е хубаво да се използва не повече от два пъти седмично. Аз я използвам вечер, защото сутрин в повечето случаи имам време само за измиване на лицето с вода. Затова подготвям кожата от вечерта.
2 стъпка
Masque Hydratant et Stimulant   Възстановяваща тена на лицето маска
Маската има кремообразна текстура. Само за 10 минути, докато се обличам и оправям децата, маската действа и плавно обновява кожата, като я захранва с кислород. Тенът се изравнява, благодарение на активен комплекс от витамини.
3 стъпка
Seve Miracle Nourishing Cream   Подхранващ  и възстановяващ крем
Кремът е с изключително богата текстура и подхранва добре кожата. Забавя появата на бръчки. В описанието му пише, че засилва защитната бариера на кожата, това е много важен фактор при избор на дневен крем. Като единствен негов минус мога да спомена, че няма слънцезащитен фактор. Затова избирам фон дьо тена, който използвам върху него да бъде поне с фактор SPF 10.
След тези три стъпки кожата  е подготвена за нанасяне на грим. Аз обичам по-естествен и ненатрапчив такъв за ежедневието, затова понякога след втората стъпка /след маската/ нанасям равни количества крем и фон дьо тен в комбинация. Особено, ако използвам Double Wear на Estee Lauder. Така фон дьо тенът не стои като маска, а има една свежест и лекота. За завършен естествен  вид слагам любимия си продукт за устни - гланц Artistry в прасковен цвят. 

Хубав уикенд!

Снимки: Miroslava Dermendjieva

Публикуване на коментар

Instagram

© Mimi's fashion moments. Design by MangoBlogs.