Slow Âge и забавяне на оборотите...

0


Противостарееща грижа, забавяне на оборотите... и вълненията около тях!
Миналият уикенд си взех почивка. Забавих оборотите! Бях влюбена и млада. Без телефони, мейли, грим, тълпи от хора и напрежение. Само аз, моя милост и морският бриз. Безцелно шляене по брега на морето и танцуване с раците. Тишина, спокойствие, слънчеви зайчета и подскачащи розови мисли... Времето на слънце зарежда с добро настроение и пречиства от лоша енергия. Опитвам се често "да вмъквам" такива моменти на бягство от забързаното ежедневие, в които да се отдам на женски ритуали за красота, четене на книга и здравословно меню, така че тялото и кожата ми да се почувстват презаредени с нови сили. 
Начинът да се насладим още повече на пътуванията си, е да се доверим изцяло на сетивата си и да бъдем себе си. Slow пътуването е не просто увлечение и пътешествие, а дълбоко преживяване и усещане за пълнота! 
Колкото и да ни убеждават, че тялото и кожата ни са продукт на нашите мисли, то всъщност са резултат от ежедневните грижи, които полагаме или не полагаме за тях. 
Всяка жена се чувства привлекателна, когато усеща кожата си безупречна и с перфектен тен, но преминем ли бариерата на 30-те, нещата не стоят много привлекателно, особено, ако през предходните 10 години не сме полагали грижи за здравето на кожата. Затова, моят ритуал за красота включва подсилена козметична и хранителна програма против стареене, подпомагаща запазването на кожата млада, здрава и без петна. 


Един от продуктите, които влизат в дневния ми ритуал за млада кожа е новият серум на Vichy. Vichy Slow Âge  е дневен серум, разработен, за да подобри естествените бариерни способности на кожата към натовареното ежедневие, признаците на умора и забавянето на появата на нови бръчки
"Slow Âge помага на кожата ни да води по-спокоен живот".
Vichy насочва вниманието ни към факта, че е налице еволюция в грижата за кожата - спокоен живот на бавни обороти. Иновативната философия за младостта, която представя бранда посредством продуктовата линия  Slow Âge  е свързана с различен и комплексен поглед към живота. Новата грижа за кожата повелява да правим нещата бавно и с правилното темпо, за да имаме добри резултати както психически, така и чисто физически. Преследването на моментални резултати отстъпват място на новата идеология - инвестицията в бъдещето на една по-красива и млада кожа.
Slow Âge  серумът е посветен на красотата и сиянието на кожата, независимо от нейната възраст. Леката емулсионна текстура /за нормална към смесена кожа/ с деликатен цвят е много приятна и превръща нанасянето на продукта в приятен ритуал за красота. А формула му предоставя на кожата добра хидратация, UV защита и деликатно подхранвате, за да съхрани максимално дълго младежкия и вид . Активните съставки във формулата включват три компонента против стареене – антиоксидантен екстракт от корен Байкалин, пробиотичен дериват Бифидус и термална минерализираща вода Vichy. 

Правя доста неща, с които да съхраня кожата си, освен фигурата - опитвам се да намаля стреса, въпреки че с деца е почти невъзможно, стоя далеч от въглехидратите, (но и аз си имам своите изкушения), не консумирам алкохол, ям предимно свежи зеленчуци и плодове (любима салата : рукола, домати, авокадо, зехтин и мед), опитвам се да пия достатъчно течности, за да се чувствам тонизирана (препоръчвам гел вода с алое) и по-често бягам от реалността в града... Дори само няколко дни "на свобода" може да ме накарат да  се почувствам друг човек - безгрижен и мечтаеш.
Най- добрият начин да пречистим кожата си и някои видове алергии е да посветим 3-5 дни на чистия въздух в планината (трябва да сме над 1100 м надморска височина). Това е прекрасен начин да дадем на кожата, тялото и ума си нова чиста енергия!


''Когато забавим оборотите получаваме повече удоволствие, спокойствие и смисъл в живота си. Това ни прави по-щастливи, здрави и продуктивни. Храним се по-добре, работим по-добре, обичаме по-добре - правим всичко по-ефективно и му се наслаждаваме повече", споделя Карл Оноре, един от основателите на Slow движението.

Jeans - H&M
Очила - Clandestino Veneto


Публикуване на коментар

Instagram

© Mimi's fashion moments. Design by MangoBlogs.