Sangria time!

0
Мястото е остров Сир Бани-Яс/ Обединените арабски емирства/, част от дестинациите, които посетих преди няколко месеца на круизното пътешествие из Персийския залив. Островът някога е бил частна собственост на шейх Зайед и му е служел като оазис за спокойствие и частен резерват на диви животни. Както споменах в предходния пост и до днес островът е природен рай и на него живеят много видове животни и птици. Искаше ми се да ви покажа повече от острова, защото е голяма красота, но батерията на апарата ми свърши точно, когато решихме да се разходим с колелета към вътрешността на острова.
Като продължение на предходния пост от това място, в публикацията споделям няколко кадъра от плажа и с тях рецепта как да си приготвите приятна,  освежаваща, лятна сангрия. Сангрията е испанска студена напитка с вино и плодове. За първи път опитах този коктейл на острова, който се намира доста далече от Испания, но вкусът и определено ме пренесе на испански такъв. На Сир Бани-Яс прекарахме цял ден и тъй като не си бяхме запазили сафари с джипове или екскурзия до планината, от сутринта до вечерта се излежавахме на плажа, а там всеки час ни глезиха с  различни видове напитки, една, от които бе сангрията. Всички, които ме познават, знаят,че не консумирам алкохол. Никакъв! Но тази лека смесица от вино, лимонада и плодове ми допадна много. Традиционната рецепта за тази напитка е с младо червено вино, точно каквато ни сервираха на плажа, но вкъщи експериментирах с розе, шампанско и Спрайт и мисля, че добре ми се получи. Мисля, че "Бялата сангрия" има повече женски финес, затова ви предлагам 3 варианта на сангрия с бяло вино или розе. Може да видите трите рецепти малко по-надолу...

Ето и моите предложения за лека и свежа Сангрия:
*количеството е съобразено за 4 човека

Рецепта 1
 1 бутилки розе,   1/2 чаша ром,   2 чаши студена газирана вода или Спрайт, 1 нарязана праскови,1 нарязани круши, 1 чаша малини, 
Приготвяне: Смесете всички съставки без газираната вода/"Спрайт". Оставете сместа в хладилник поне за час-два. Преди сервиране разредете със студена газирана вода или "Спрайт".

Рецепта 2
1 бутилка просеко, 1л домашна лимонада, 1 нарязана ябълки, 1 чаша годжи бери и 1 чаша боровинки, 3 с.л. мед . Това предложение наподобява повече пунш, но е наистина много свеж вариант на Сангрия.

Рецепта 3
1 бутилка шампанско, 200мл кафяв ром, 3 с.л. мед, канела, 1 нарязана ябълка, 1 портокал, 1 лимон и газирана лимонада. 
Приготвяне: Плодовете се смесват с меда и подправките в кана. Добавят се шампанското, ромът и газираната напитка. Разбърква се добре и се оставя в хладилник за 1-2 часа. Сервира се с много лед.
Топ - KENZO x H&M
Пола - H&M
Очила - Bolon / Fashion Days


 


Публикуване на коментар

Instagram

© Mimi's fashion moments. Design by MangoBlogs.