Day & Night with Goldea

0


Цветята и флоралните мотиви винаги са ми носили усещане за италианска красота. Не мога да го обясня,  предполагам, че всичко се корени в любовта ми към Моника Белучи и един неин тоалет на цветя, с който се бе появил преди много години. 
Първият път, когато бях в Рим срещнахме /с мъжа ми/ една жена, която продаваше градински цветя в кофа /пред малко капанче за сладолед/, сториха ми се най-красивите цветя, които бях виждала, може би, заради цялата атмосфера, архитектура, емоции и цветове около мен, а може би, защото наистина бяха най-красивите.... Пепи ми купи букетче от големи червени рози, наподобяващи божур. Толкова им се радвах, носих ги из целия Рим и тази малка, типично женска емоция се запечата в съзнанието ми като най-милата ми от този ден. Случвало ли ви се е да търсите емоция от преживяване чрез различни похвати и да искате да я изживеете отново и отново?! Понякога един любим мотив или аромат, ароматът на преживяване, може да ви върне години назад към момент, който никога няма да забравите. Ароматът, който ви представям днес е точно такъв. Ухаещ на спомена за розите, приличащи на божур, които купихме в Рим преди години и на емоцията, която ми донесоха.


Goldea The Roman Night 


От глава до пети обвита в романтика. Като в истинска италианска история за любов и мечтание. Така се чувствам, когато нося цветя и съм с аромата GoldeaThe Roman Night. Не само вечер... С него бих тичала боса цял ден и цяла нощ по улиците, защо не и по покривите на вековни римски сгради. Цветен, различен, пристрастяващ и деликатен... Напомнящ на разходка в цветна градина. Аромат вдъхновен от страстта и великолепието на "Вечния град". Парфюм създаден за нощната римска богиня, неговият флорален мускусен  аромат е мощно, хипнотично допълнение към емблематичната колекция Goldea.

Goldea The Roman Night е разработен от парфюмериста Алберто Морилас. За да постигне това мечтано качество на римската нощ, той използва по-ярките нотки като бергамот, черница и тубероза като ги съчетава с по-плътните - ветивер, пачули и черен мускус за аромат, който да ни накара да спрем и да помечтаем. В аромата се долавя контраст на ухания, оставащи наистина нежна, женствена следа.
Въпреки, че е определян като нощен аромат, истината е, че той не е толкова тежък, ако го сравним с цялото семейство парфюми Bulgari, което го прави подходящ за емоции и вълнения, и през деня. Лично аз, не съм напълно против по-силните (предназначени за вечерите) парфюми, но през повечето време искам и търся аромати, които да стимулират настроението ми през деня и да го подчертават, точно както го прави този. Модерният дизайн на флакона, нежните извивки и пресъздаването на пълнолунието в капачката, превръщат този парфюм в личната ми лунна муза. 
Моника Белучи твърди, че италианските жени са естествено стилни и винаги излъчват женственост и елегантност, идващи от тяхната култура. Този аромат го потвърждава, защото той носи италианска история и красота в себе си.

Ароматите ни дават силата да откриваме нови възможности (дори вътре в себе си) и да прекрачваме собствените граници, когато е необходимо. Понякога един аромат казва повече от хиляди думи, затова трябва да му позволим да ни разкаже историята си. 

Ароматна палитра

Бръхни нотки : Бергамот, Черница, Черен божур
Сърцевинни нотки: Абсолю Тубероза, Цъфтящ жасмин
Базови нотки: Ветивер, Пачули, Мускус"Красивите италианки, музиката, светлините, храната, архитектурата - няма нищо, което да не можеш да обичаш", казва Белла Хадид, когато е помолена да опише какво обича в Рим. Ако ви се иска да посетите Рим, но не можете скоро да стигнете дотам, подарете си този аромат и той ще ви отведе във "Вечния град".

Рокля GIA
Очила Clandestino


Публикуване на коментар

Instagram

© Mimi's fashion moments. Design by MangoBlogs.