Рок и тартан

1

Рок вълната е едно от водещите течения в музикалната и модната индустрия. Обожавам рокендрола от дете и винаги симпатизирам на детайли в облеклото, които подсказват принадлежност към този стил. От тениски на любими банди, имената на които изписани с големи букви, през металните катарами, шипове и капси поставени като акценти върху кожени якета и по-груби модели боти, до кожата с лак и много блясък. Всички тези елементи са отдавна смело експлоатирани на модната сцена, точно защото са много любими за носене. Някак непретенциозно готини, свежи и носещи младежки дух. Тази есен може да ги намерим в колекциите на много модни марки. Като например в новата рок колекцията на британската певица Ели Голдинг в сътрудничество с модния бранд за обувки Deichmann, както и в колекцията TOMMYxGIGI на  Tommy Hilfiger, която е в партньорство  с модната икона Джиджи Хадид.Обувки с капси и катарами 
Тези от вас, които предпочитат грубоватия и небрежен стил, могат да заложат този сезон на милитъри-моделите, работническите или рокерските ботуши с широки и стабилни подметки, както и на грубите ботуши с катарами или халки. А, дори и да не харесвате този по-груб стил на изразяване чрез дрехите, но обичате да носите удобни, ниски обувки, винаги може да съчетаете боти с катарами с рокля от ефирна и лека материя, и така да омекотите цялата визия, като играете с текстурите и комбинациите.

Тартан
Шотландското каре, известно още като тартан, отдавна се е превърнало в символ на цяла една нация. А в последното десетилетие този тренд се връща почти всеки сезон в нов и различен прочит и независимо дали съдържа модерни детайли, носи рокерски дух или пък има по-дръзки акценти, е огромно вдъхновение за големите модни марки.
Характерен и емблематичен за street style културата на големия град, тартанът винаги ще присъства на модната сцена, както ни показва и дизайнерът Tommy Hilfiger в последната си колекция, която е прекрасна, по мое мнение. Аз буквално съм влюбена във всяка една дреха от нея.
Вижте кои още са моите предложения за модни, есенни тенденции, с които да освежите визията си  ТУК


  
Блуза с попо яка, дънки, палто, чанта Tommy Hilfiger  / TOMMYxGIGI A/W'17
Боти Deichmann ТУК

Снимки:  Kamelia Ilieva Photography


1 коментар

Instagram

© Mimi's fashion moments. Design by MangoBlogs.