Сова или чучулига?

0


Преди седмица Bioten България ме предизвика да разкрия какъв тип жена съм, според любимото ми време, в което се чувствам най-енергична, красива и продуктивна. Сова или чучулига?
Това ми даде възможност да се замисля кое е времето, в което се чувствам най-добре и себе си. Макар вечер да се чувствам по-добре изглеждаща, времето, в което съм по-истинска и позитивна е сутрин. Преди да сложа грим, преди да се срещна с тълпата в метрото, преди да поставя маската на екстроверт и преди да се впиша в ежедневните проблеми на жената-майка.
Ставам рано, не се излежавам, сутрините имам най-много време и енергия за действие, следобедите вече съм я изгубила някъде в метрото, докато прибирам децата от училище. Любимият ми ритуал за деня е сутрин, когато си приготвям кафе, преглеждам социалните мрежи  на фона на любима музика...
Едно от залитанията ми по отношение на правилна/неправилна мярка, което добре осъзнавам, е това, че прекалявам с търсене, тестване и употреба на всякакви продукти и методи против торбички и бръчки в околоочната зона. Направо се улавям на моменти, че се вманиачавам. Както много пъти съм споделяла не харесвам торбичките под очите си и от години търся естествен начин, продукт, метод  и т.н. да ги редуцирам, както и бръчиците. При мен проблемът е генетичен /поне така си мисля аз/,  и от известно време съм намерила няколко продукта, които работят срещу моя проблем. Има много причини за появата на торбички под очите освен недоспиване и наследственост. Като проблем с бъбреците, щитовидната жлеза, сърцето, хормоните и емоционалното състояние на човек. Затова използвам момента да ви споделя освен околоочния крем, който използвам в момента и някои хитринки за справяне с този проблем в домашни условия.

Торбичките под очите се получават, защото очите са обкръжени от пръстен подкожна мастна тъкан. Ако той задържи течност, мястото подпухва. Ето и моите малки хитринки, които прилагам вкъщи и понякога имат резултат.
Розовата вода има доказано действие на антисептик, действа тонизиращо, потиска бактериалните въздействия и хидратира. Достатъчно е да напоите два тампона и да ги поставите върху клепачите, за да усетите наистина положителния ефект върху изморени очи. 10 минути са напълно достатъчни. Компреси с прясно мляко сутрин също имат благоприятно въздействие върху торбичките и тъмните кръгове под очите.
Резанчета суров картоф или настърган такъв поставени върху клепачите, вършат също страхотна работа за премахване на торбички  и освежаване тена на кожата около очите.
Въпреки добрите резултати /в повечето случаи/ на бабините рецепти за красота, няма как да поддържаме хубава кожа, ако не използваме след тях правилните козметични продукти. Вече на пазара има толкова много качествена козметика, с която помощ по-лесно се премахват или по-точно се забавят проблемите на кожата, предизвикани от възрастта... С две ръце и чиста съвест бих ви препоръчала серията с хиалуронова киселина Hyaluronic3D на Bioten. Тя не само попада в класацията за достъпна козметика, но е и наистина качествена като продукт. Това го твърдя, защото я използвам вече почти половин година, а през цялото лято нощната грижа за кожата бях поверила на нощния продукт от серията, а сутрин задължително нанасях околоочния крем Hyaluronic3D. Той е много нежен, въпреки че има по-плътна текстура. Бързо попива и добре хидратира. Много подходящ е за намаляване на торбички, уплътняване и подсилване на дермалната структура на кожата под очите, като заедно с това запълва и бръчиците. Продуктите от серията за по-зряла кожа са базирани на иновативна формула с тройна система от хиалуронова киселина. Предназначени са за изравняване повърхността на кожата, уплътняване на дермата и запълване на бръчките. Ако искате да разберете повече за продуктите от серията Hyaluronic3D може да прочетете ТУК.

А вие като каква бихте се определили? Сова или чучулига?

Публикацията е в партньорство с Bioten

Публикуване на коментар

Instagram

© Mimi's fashion moments. Design by MangoBlogs.