Вълнена /кашмирена/ червена рокля

0Така се радвам, че успях да заснема тези кадри преди снега, защото сега ми носят много слънчева топлина, какъвто бе и този ден - изпълнен с много приятни моменти.


През зимата покупка като пуловер, палто или шал от  кашмир  със сигурност е нещо нормално и може да бъде добра инвестиция, но какво ще кажете за рокля от кашмир?! За първи път попадам на такава находка, и то в любимия ми цвят. Не съм носила никога вълнена рокля и бях леко предубедена към изработката. Не знаех какво да очаквам от самата материя /как ще стои и как ще се поддържа/, но реших да рискувам и наскоро си поръчах тази удобна и много  кокетна рокля от онлайн магазина Mybag. Разбира се, съставът на роклята не е 100% кашмир, но за мен е достатъчно, че присъства в материята, защото топли невероятно много и това съм сигурна, че се дължи на луксозната вълна. Тази рокля е в наличност и в още две разцветки, ако не харесвате червено, а моделът ви допада ТУК и ТУК.

Когато търсех информация за кашмира и защо тази вълна е толкова скъпа, попаднах на една доста интересна статистика, която показва, че всяка кашмирска коза дава годишно само около сто грама от тази луксозна вълна.
Ето защо кашмирът е една от най-луксозните и скъпи, естествени материи. Неговите полезни и естетически качества го превръщат в много желан и ексклузивен материал. Изделията, изработени от кашмирена вълна са уникално фини, меки и приятни на допир и при носене. 


  
Рокля с кашмир Peperuna от Mybag
Високи ботуши SheIn от Mybag
Барета ZARA
Грим VBxEstee LauderПубликуване на коментар

Instagram

© Mimi's fashion moments. Design by MangoBlogs.