Heart of Glass

0


Приятели, днес ви представям една различна визия, в която някак неусетно намерих себе си. Визията е дело на младата дизайнерка  Ива   Григорова. Тоалетът е част от най-новата й самостоятелна колекция "Heart of Glass" , инспирирана от бунтарките на три поколения - Иди Седжуик, Деби Хари и Клои Севини.
Всяка една дреха от  колекцията и “Heart of Glass” е вдъхновена от стила на нюйоркчанката в периода на 60-те, 70-те и 80-те години. Тогава е и златният век на рока и глем рока, който в Америка се отличава с бунт и екстремна проява на индивидуалност във всички аспекти на културата.  Такъв е и стилът на Иди Седжуик, една от музите на колекцията и конкретно  вдъхновение на тоалета, който представям днес. Когато Ива ми изпрати снимки на тоалетите от колекцията, от пръв поглед се влюбих в този красив пуловер с апликации и начинът, по който го бе съчетала с клин и кожена шапка. Искаше ми се да предам по-различно чувство с тази фотосесия, което да ме доближи до личността на Иди Седжуик /поне малко/, но и да бъда себе си.

Иди е била танцьорка и е подчертавала финaтa си осанка чрез клинове и чорапогащници, а акцентът винаги е бил във връхната дреха. Важно допълнение към външния й вид са били ярките аксесоари от злато и сребро в геометрични форми, характерни за модата през 60-те.  Инспирация от индивидуалността на Иди откриваме в класическото райе и апликация от различни по големина кръгове. 
Цветовете на темата на колекцията Heart of Glass са черно, сиво, злато в акцент, както и нюанси на пудра и бяло
Пълната колекция беше представена на изложбата OFF Limits на 30 ноември в Cosmos Co-working Camp, съвместно с експериментален фотографски проект „Схема“. Всички, които се интересуват къде може да открият и разгледат колекцията или да намерят други прекрасни дрехи на Ива, това може да стане в зимната тема на Иван Асен 22, „My…Winter” - до 21 декември, където ще бъде представено и продължението на „Heart of Glass“ с празнични аутфити.

   


 Снимки: Soul time photography

Публикуване на коментар

Instagram

© Mimi's fashion moments. Design by MangoBlogs.