X-mas Cookies

0


Декември винаги е бил най-чаканият месец от годината за мен. Единствено и само заради Коледа. Когато бях дете обожавах изненадите и приказната атмосфера у дома на празника, а сега, когато имам деца - много повече очаквам коледните дни, защото те са  още по-прекрасни, когато си станал родител.
През студените зимни месеци обичам рецепти, от които мога да усетя коледното настроение и аромат, но най-често през декември заедно с децата приготвяме шарени коледни курабийки. Това вече се превърна в традиция, и е любимото ми време с децата преди Коледа, когато запрятаме ръкави с Бойко и Саня и творим на воля. Десертите определено са с приоритет в коледното ми меню. Предлагам ви  рецепта на любимите ми сладкиши с дъх на канела. Вкъщи вече сме готови с новите сладки от тази година.

 
 Коледни сладки
Тази рецепта имам от собственичката на един от любимите ми софийски ресторанти Red Coral Kitchen и всяка година преди Коледа тя организира в ресторанта събитие за деца, на което се пекат и декорират коледни курабийки.
Рецептата е леко изменена от мен, но вкусът си остава прекрасен.

Необходими продукти:
300 гр. бяло брашно
1 ч.л. канела
щипка карамфил
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. бакпулвер
150 гр. меко масло
100гр. захар
1 яйце
2 с. л. мед
1 ч.л. джинджифил на прах или 1.с.л. пресен джинджифил

Всички сухи съставки с изключение на захарта се смесват в една купа. Омекналото масло заедно със захарта се разбиват добре, докато стане пухкав крем. Добавя се яйцето и медът, доразбива се и накрая се слага настърганият джинджифил. След това се смесва със сухата смес и трябва да се получи меко тесто, което трябва да престои в халадилник, за да стегне за час. От него се разточва тесто с дебелина 0,5 см. и се изрязват формички. Пекат се 10 минути, в предварително загрята фурна на 180 С фурна. Украсяват се по ваш вкус!


Вкусна, весела и изпълнена с обич Коледа!


Публикуване на коментар

Instagram

© Mimi's fashion moments. Design by MangoBlogs.