Mon Paris... Bonjour, madame!

0

Последното пътуване до Париж продължава да ми носи топли спомени и едно такова нежно вдъхновение. Другото хубаво нещо, което ми носи вдъхновение и спомени от хубави моменти е един от прекрасните аромати на Yves Saint Laurent... Вдъхновение от Париж.
Когато започнах да опаковам багажа си за пътуването до френската столица, първите две неща, които задължително исках да взема със себе си и първо прибрах в куфара бяха два парфюма - YSL Mon Paris и Dior Miss Dior Absolutely Blooming.
И за двата аромата съм подготвила публикации, защото това са едни от моите най-често използваните бюти продукти през изминалата година.

Ароматът на YSL Mon Paris е посветен, както се разбира и от името му, на града на любовта - така страстно обичан от непоправимо романтичния Ив Сен Лоран. Признавам си, че първият път, когато усетих този аромат, не бях впечатлена. Може би, защото беше на събитието по лансирането на парфюма в България и имаше много хора с различни аромати, които се смесваха във въздуха и това допринесе за различното усещане на аромата тогава. Истината е, че не очаквах да бъде толкова плътен като интензивност, но той определено ме изненада положително. Първият път, когато си сложих парфюма на модно събитие, получих толкова много комплименти, че ароматът на Mon Paris стана един от любимците ми. Той истински вълнува и очарова – аромат на вечната любов.
Mon Paris на YSL е красив, женствен и нежен аромат. Описват го като модерен и романтичен, и мисля, че точно това е най-доброто описание за него. Mon Paris представлява модерна обонятелна интерпретация на любовта, освободена от всички препятствия и вдъхновена от парижкия шик.
Издържа цял ден на кожа и задържа много повече аромата си върху текстил /дрехи/. Подходящ е както за през деня, така и за вечерта. Тези от вас, които следят през годините ароматната линия и доста голямата колекция от аромати на YSL, със сигурност ще открият нещо познато в аромата на Mon Paris. Въпреки, че парфюмът е нов и се разгръща с нова идея, в нова посока, той носи и нещо от по-стари плодово-флорални аромати от колекцията на френския бранд.

Ароматът е деликатен, но не и прекалено лек. Носи нотка на смелост, но не твърде силна. Това е парфюм за "порасналата жена". Ароматът притежава лека сладост, с ненатрапчива “захарност“, ако мога така се изразя. Мисля, че приятният намек за сладост от плодовите съставки, допринася за по-доброто усещане на флоралните нотки, тъй като парфюмът е от групата на цветните и плодови аромати. Определено няма как да пропуснете пачулито в базовите нотки на аромата. Ароматът на пачули събужда духа и му помага да се концентрира върху усещанията на тялото. А това води до ефекта на афродизиак, който е най-прочутото свойство на пачулито. Ако не харесвате аромата на това растения, този парфюм може и да не ви допадне след разгръщането на ароматните му нотки, въпреки че той очевидно е умело смесен с другитесъставки, така че да изпъкне само като фон зад останалите флорални акценти.


Дизайнът на парфюмното шише е красива и стилизирана интерпретация на френската дама и френския шик като цяло.

Съставът на YSL Mon Paris има плодов старт, опияняващо флорално сърце и интензивна основа.
Връхни нотки: ягода, малина, круша, бергамот
Ароматната линия на парфщма започва със сочна и сладка комбинация на каламбрийски бергамот, ягоди, малина и круша.

Сърдечни нотки: татул, божур, жасмин, портокалов цвят
Сърцето е доминирано от цъфтежа на цветовете, придружено от букет от божур, китайски жасмин и портокалов цвят. 

Базови нотки: бял мускус, пачули, амбра


Ароматен кристален бял мускус, амбра и интензивни два вида пачули съставят провокативната и интензивна база.


  

В съвременната си интерпретация композицията е изпълнена с вътрешно сияние от любовта - непреходно, силно и дълбоко чувство. Сочните и сладки плодови нотки на малина, ягода и круша, както и калабрийски бергамот в началото въплъщават в себе си дълбочината на емоциите, които не знаят никакви ограничения. Цветето татул, което по своята същност е отровно, се усеща в самото сърце на композицията, изпълнено с пищни луксозни съцветия от портокалов цвят, жасмин и божур. В интензивната дълбочина на базата се ражда разтърсваща страст с провокативен характер между бял мускус и пачули на фона на топла амбра.”

Корсет Wolf Walley

Mon Paris !Публикуване на коментар

Instagram

© Mimi's fashion moments. Design by MangoBlogs.