СРЕДИЗЕМНОМОРСКА vs. АМЕРИКАНСКА

0

Здравословният начин на живот и хранене е модерна тенденция, която все повече навлиза и завладява ежедневието ни. Понякога спазването на така здравословния начин на живот ме изморява истински. Но пък нищо не оправя по-добре настроението и не премахва умората (в средата на деня, например) от вкусната храна и добрата компания. Така очаквах топлите дни, за да възобновим семейните пикници и грил уикенди на открито, защото само така се зареждам истински със сила и позитивни мисли. 
Тази седмица BILLA България ме предизвика да почерпя вдъхновение от кампанията им "Грил около света" и тематичните им седмици  като споделя две кулинарни предложения с два месни грил продукта. От толкова време не съм споделяла кулинарен пост, че ето една прекрасна възможност да го направя!... Веднага избрах  да пресъздам с ястие две любими дестинации - Италия и Америка. 
Като цяло в семейството ми, не се консумира много месо, но когато го праготвям, държа то да е качествено и с добър вкус. Много обичам да експериментирам в кухнята и да предизвиквам сама себе си с кулинарни измишльотини. Обожавам средиземноморската храна, както да я консумирам, така и да я приготвям. Мога да живея само с морски продукти, зеленчуци и паста, но не и мъжете в семейството. Те винаги си търсят месния продукт в обяда или вечерята.
Този уикенд имахме страхотни семейни планове за барбекю на открито, но времето не ни позволи да ги осъществим и затова запретнахме ръкави вкъщи.
Чувала съм, че обядът е най-правилното време за освежаване на ума и мислите от ежедневните ангажименти, затова нашият обяд ще бъде по-специален... От Италия до Америка.


 Ако все още не знаете какви месни грил специалитети по специални рецепти влизат в селекцията на тематичните седмици в BILLA , ето ТУК може да разберете. Отново тук ще намерите и моите два избора за продукти, с които ще ви предложа две рецепти за бърза кухня, неизискващи много време за приготвяне и в същото време, такива които могат да се приготвят както вкъщи, така и сред природата с еднаква лекота.


"Пълнен хляб" с моцарела, домати и наденица с праз

Начин на приготвяне:
Това е рецепта, която за първи път консумирах в Бари, Южна Италия и бях много впечатлена. Разбира се, рецептата е изменена от мен, но тя като цяло дава възможност за доста интерпретации в продуктите и особено подпарвките. За нея избрах протеинът да бъде наденица с праз. Пепероне грил наденицата също е добър вариант за тази рецепта, тъй като пикантният вкус винаги придава един различен нюанс и аромат на ястието. За приготвянето на този чудесен пълнен хляб трябва да имате под ръка подходяща питка или по-обемен хляб, който да разрежете шахматно и във всеки един от прорезите да редувате наденица, моцарела, (която може да замените с меко сирене), домат и пресен босилек. Може да добавите още печени тиквички или патладжан, зависи с какви продукти разполагате. Преди да започнете подредбата на продуктите е препоръчително да намажете обилно прорезите на хляба със смес от зехтин и чесън или с песто сос. Това придава апетитен аромат на ястието, а хлябът става мек и пухкав. Така приготвената средиземноморска рецепта е готова буквално за 10 мин., след което може да начупите или нарежете хляба на големи парчета. Ако желаете може да го пъхнете във фурната за 10 минути, за да се размекне както си му е редът моцарелата. Много обичам да приготвям този така бърз "Пълнен хляб", защото спестява много време и най-вече, защото децата го обожават.
Отворен бургер с Блек Ангъс, печен лук и авокадо

Едно от най-отбраните и изтънчени вкусови предложения за качествено телешко месо е това от породата Блек Ангъс, а най-добрият начин да се приготви такова месо е на барбекю, за да се запазят всички качества на месото. Няма да ви изненадам като споделя, че първата асоциация, която правя при израза "американска храна" е бургерът. Затова моето кулинарно предложение за рецепта отвеждаща в Америка е отворен бургер, поднесен със зелена салата, печен лук и авокадо.
Световните тенденции в приготвянето и поднасянето на бургери в момента са достигнали ниво на ексцентричност и голямо въображение. Модерен тренд в street food културата е съвременното представяне възраждащите се класики като бургеритеОтворените бургери са голям хит и много свежо предложение за хората, които ценят кулинарните изкушения и не се страхуват да консумират протеини и въглехидрати заедно, точно като Джиджи Хадид, която следва максимата: "Яж правилно, за да си слаба, яж бургери, за да си нормална!"
Начин на приготвяне:
Необходимите продукти за този бургер са: Хубаво месо, лук, зелена салата, паста от авокадо или резенчета авокадо и барбекю сос

За да приготвите бургера и той да бъде сочен, задължително е каймата от месото да бъде изпечена на грил. Питката също може да бъде препечена на грил след като предварително е разрязана на две половини. Зелената салата и авокадото се подреждат върху едната част на питката, а месото, лукът и барбекю сосът - върху другата. И поднасяме с усмивка!

*Публикацията е в партньорство с BILLA България

Публикуване на коментар

Instagram

© Mimi's fashion moments. Design by MangoBlogs.