Един слънчев ден в Париж

0Едно от основните неща, за които всеки, пътешественик се моли, докато стяга куфарите си, е хубаво време с ясна видимост към звездата в центъра на слънчевата ни система. Аз съм любител на топлото време и слънчевите лъчи ми влияят не само на настроението, но и на вдъхновението. Колкото повече слънце, толкова по-приятно! Някак си, не мога да си представя как бих си прекарала добре в дъждовно или мрачно време Не, че не е изключено....

Слънчеви дни, лежерни разходки и създаване на цветни спомени... Ето за това, си мечтаех преди пътуването ни до френската столица. Проверявах прогнозата за времето по няколко пъти на ден и стисках палци да бъде топло и приятно. Навярно доста съм стискала палчета, защото слънцето грееше дори по-силно от очакванията ми и определено нямаше как да не се сдобием с тен или друг нюанс на кожата, докато се разхождахме с половинката ми около Айфеловата кула. Не съм сигурна, дали заради тълпата или летните температури, но усещането за жега си бе абсолютен факт. А, Париж е град,  на който трябва да му се отдадеш изцяло и със сърце, без значение време, обстоятелства или настроение....

Спомням си пътуването ни преди няколко месеца до Аман, когато тук беше пролет, а там точно започваше лятото... Ние не носихме никакъв продукт за слънцезащита, защото бяхме подценили факта, че може да изгорим, а температурите бяха наистина летни. Решихме, че за три дни няма да ни хване слънцето и няма нужда да носим допълнителни продукти в багажа, въпреки че дори и децата знаят, че прекаленото излагане на слънце през лятото не е препоръчително и има последици. Тогава съпругът ми, си бе пуснал лека брадичка, с която си прекара цялото  време в Аман. Когато се върнахме, той се обръсна и лицето му имаше два нюанса - по-тъмен и по-светъл. След тази случка, вече в бюти чантичката си нося поне един продукт за слънцезащита. Този път, в раницата за разходки из града, бях взела слънцезащитното мляко на Carroten и изкарвайки го, за да го използвам, тъй като много се притесних да не ми изгорят раменете, предизвиках лек смут в хората около мен. Мястото е най-популярното за правене на снимки с бекграунд Айфеловата кула и има хиляди хора, които щракат упорито и безразборно. Но само аз се мажех като луда. Получи се ефект - "миене на кола с мокра тениска", защото определено предизвиках интерес.
   

Както споменах (за пътуването до Париж), сложих в куфара мляко за тяло на Carroten, а в дамската си чанта мини опаковка за път, отново на марката. Тя е предназначена за деца или по-скоро за майки, които не оставят децата си без защита през лятото и искат винаги да имат под ръка продукт, на който да се доверят. Е, да, пътуването ни беше без деца, но какво по-голямо дете от мъжа си, може да има една жена. Отново тичах след него по улиците на Париж, за да му намажа лицето, точно както гоня децата, за да размажа продукта по кожите им. 
Не знам дали съм споделяла, но много обичам моркови и всички продукти, в които има съдържание на този оранжев зеленчук. Като много малка, сокът от моркови ме спаси от бронхопневмония. Трябваше да го пия два месеца. В тийнейджърските години, когато исках да придобия бърз тен  на лицето, се мажех с бира или изцеден сок от моркови. Години по-късно отново залагам на морковите за придобиване на хубав тен, но този път в доста по-модерна текстура и опаковка.
Най-интересното при продуктите на Carroten е използването на изключителните качества на моркова и неговите свойства да увеличава тена на кожата. Брандът е първият производител в света, който  използва масово моркова като източник на екстракти. Освен това всички продукти са изключително богати на витамини А и Е, които пък са много нужни за хубавата кожа.

Споделям малко информация и за продуктите, които използвам:

Carroten Sun Magic Tan & Protect Milk Spray - SPF20 
Продуктът е под формата на много нежно мляко, което попива за секунди в кожата и ухае на Хавай /кой за каквото си мисли/. Съдържа специално разработен Tan Booster, който има естествен произход и помага за ускоряване на естествения процес на добиването на тен и дори активира синтезата на колаген, подобрявайки здравия външен вид на кожата. Разбира се, има и модерна защитна система за UV баланс - с широкоспектърни UVA / UVB фотостабилни филтри - които предпазват кожата от слънчево изгаряне и преждевременно стареене. Продуктът е препоръчително да се използва често през деня, когато сме под слънчевите лъчи.

Carroten Kids Suncare Milk On The Go - SPF 50
Опаковката на това мляко ми е много любима, защото мога да я нося в дамската си чанта и да е с мен по всяко време на деня. Слънцезащитното мляко за деца е подходящо за чувствителна и нетолерантна към слънцето кожа. Може да се използва както върху тяло, така и върху лице. То е с балансирана формула, осигуряваща широкоспектърна защита от ултравиолетовите лъчи. Фотоустойчивите IR, VL, UVA и UVB филтри защитават кожата от слънчево изгаряне.

Рокля - H&M SS'18
Обеци - H&M SS'18
Шапка H&M
Чанта - PINKO


*Публикацията е в партньорство с Carroten

Публикуване на коментар

Instagram

© Mimi's fashion moments. Design by MangoBlogs.