Подмладяваща терапия с Venus Legacy

0Могат ли козметичните продукти и бюти ритуалите сутрин и вечер да ни осигурят младостта за по-дълго време или те не са достатъчни, за да я запазят на лицето ни?!
  
Преди месец започнах интересна и много популярна сред звездите по света терапия на лицето, посредством неинвазивна механична техника за стимулация на кожата, която естествено реактивира метаболизма й. Винаги съм се притеснявала да се подложа на такава интервенция, въпреки че знам, че методът е неинвазивен /без участието на игли/, но съмненията и лекият страх никога не липсват. Доверих се на екипа на Venus Concept и приех предизвикателството да подмладя кожата на лицето си преди лятната ваканция. Признавам, че процедурата е много по-приятна от това което си представях и е такава, при която видях резултат веднага, а след всяка следваща процедура, рeзулататът бе прекрасен.


Venus Legacy™ е уред който се използва за оформяне контура на тялото, редуциране на целулит, стяга отпуснатата кожа, особено в зони, които бързо се отпускат с времето, намалява фините линии и бръчките по лицето,  премахва торбички и тъмни кръгове чрез магнитни полета, които дренират, уплътняват и лифтират кожата без дискомфорт и без необходимост от възстановителен период. Много се колебаех се дали да подложа тялото или лицето си на разкрасителната процедура, но избрах лицето, защото там вече виждам трите признака на младостта да ме напускат, а целулита и бедрата ще ги крия с дълги рокли и това си е...
Още интересна информация за уреда, как действа и видими резултати ТУК

Кои са 3-те признака на младостта на кожата на лицето, върху които действа Venus Legacy?

Факторите да изглежда кожата млада са много и различни, но има три основни признака в цялостното възприятие за възрастта на кожата: равномерен тен, гладка текстура и колко стегната е тя.
Стареенето на кожата е свързано с по-ниски нива на колаген и еластин. Тези протеини са основните "градивни елементи" на младостта на кожата, химическите компоненти, които й придават плътност и еластичност и й позволяват да запази формата си. Без колаген и еластин кожата става по-податлива на замърсяване, увреждане и увисване. С течение на времето започва да губи своя равномерен тен, текстура и стегнатост, поради което изглеждаме по-стари за годините си.
Възприятието за възрастта на кожата е силно повлияно и от тена - има причина тъмните петна, видимите вени, зачервяването или нетипичното оцветяване да са свързани с въпроси за здравето и възрастта на кожата.
Кремовете и серумите за грижа против стареене, както и слънцезащитните продукти, със сигурност могат да помогнат за подобряване на неравномерния тен на кожата, но комбинацията от мултиполярна радиочестота и пулсиращи електромагнитни полета може да предложи по-мощна помощ. Тази комбинация помага по естествен път да се повиши образуването на колаген и еластин, което води до намаляване на признаци на преждевременно стареене.
За някои възрасти, фините бръчки са нормални - правим мимикии и линиите се появяват и изчезват с тези движения - на челото от тревога или предизвикани от смях около устните и очите. Те се наричат ​​динамични бръчки, които с течение на времето могат да се превърнат в по-обезпокоителни статични бръчки. За разлика от динамичните бръчки, статичните бръчки не изчезват с движенията на мускулите, което допринася за видимо по-възрастен външен вид. Тъй като кожата губи колаген и еластин, които й дават естествена способност да връща формата си, статичните бръчки остават и се задълбочават с течение на времето.
Козметичните продукти помагат, но статичните бръчки могат най-ефективно да се третират с усъвършенствана радиочестотна технология. Тези процедури за намаляване на бръчките работят за увеличаване на естественото производство на колаген за по-гладка и плътна кожа, с успеваемост от над 90%.
За да се стегне кожата ми, да се подобри текстурата й и да се избегне неравномерният тен, който си имам от доста време, след консултиране с терапевт, избрахме най-подходящата терапия за моето лице да бъде с апарата Venus Legacy™.
От Venus ме увериха, че процедурите с Venus Legacy™ ще повлияят благоприятно на кожата на лицето, ще намаляват фините линии и бръчките ми, ще редуцират отпускането на кожата в областта на бузите, и ще намалят обема на торбичките под очите, без да създават дискомфорт и без необходимост от възстановителен период. Venus Legacy™ използва комбинация от мултиполярна радиочестота и пулсиращи електромагнитни полета, чрез която се загрява подкожната тъкан, като така се стимулира образуването на колаген и еластин по естесвен начин. Процедурите са безопасни и ефективни, много подходящи за хора, чиято кожа започва да губи еластичността си или показва ранни признаци на отпускане и бръчки.


Моето преживяване и отзиви след 3-тата процедура ....

След като се запознах с информацията около уреда Venus Legacy™, истински ме съблазни идеята да подложа кожата на лицето си на „курс“ по подмладяване. Моята кожа е суха, леко отпусната и с пигментация.
След първата процедура бях изумена от ефекта, който получих. Преди да родя имах по-различен овал на лицето, имах бузки, които много обичах и които ми придаваха младежки вид. След раждането на Бойко, те изчезнаха и кожата ми леко се свлече. След раждането на Саня, кожата на лицето ми още повече се промени, а от бузките ми нямаше и следа... Сега имам по-изразени скули, които не ми допадат особено.
След първата процедура с апарата, усетих кожата си по-стегната и леко опъната назад, с което се забелязваха и лек обем при бузките. Това така променя вида на излъчването на човек. Бях истински впечатлена.

Процедурата започна с разговор със специалист за вида и текстурата на кожата ми и въпроси как я поддържам в домашни условия. След това, лицето се намазва със специален гел, който предпазва кожата от топлината, която стимулира натуралния синтез на основните съставки на младостта /колаген, еластан, хуалуронова киселина/. Това, което се усеща по време на процедурата с апарата е приятна топлина, която наистина е много релаксираща, защото е комбинирана с механичен масаж с металния накрайник. Първо се обработва едната половина на лицето, а след това и другата. Ако сте любопитни дали има разлика между обработената и необработената част на лицето – може да се погледнете в огледало и да ги сравните, както направих и аз. Разликата бе видима!
Времето на цялата процедура за лице около 1 час. Цялото разкрасяващо преживяване е много приятно и без никаква болка. След процедурата трябва да се пие много вода и да се хидратира организмът, защото топлината, с която се работи изсушава кожата. Дори е препоръчително преди процедурата да бъдем хидратирани добре. Също така е хубаво кожата да се остави да диша и първият ден след манипулацията да не се нанася грим, въпреки че няма никакви противопоказания по темата. Терапията е абсолютно безопасна, безболезнена и ефективна.
За лице са препоръчителни от 6 до 8 процедури, които се прилагат веднъж седмично, но всичко много зависи както от възрастта, така и от вида на кожата. За моята възраст и проблеми на кожата, ме посъветваха да направя 4 процедури.
Цената на една процедура за лице с продължителност 30 мин. е  150 лв., но когато е в пакет излиза доста по-изгодно.
Най-добър ефект от тези подмладяващи процедури има, когато те са съчетани и с подходящата козметика. Много е важна добрата хидратация на кожата в периода на извършване на процедурите, затова дори и да имаме видими резултати, не трябва да неглижираме козметичните ритуали, които сме си изградили в ежедневието, за да запазим по-дълго ефекта от подмладявашата терапия.

* в партньорство с Venus Consult

Публикуване на коментар

Instagram

© Mimi's fashion moments. Design by MangoBlogs.