Есенна разходка по улиците на Пловдив

0


Родният град винаги си остава най-красив и любим, поне за мен е така. Благодарение на Deichmann и кампанията #TheStreetIsYoursв началото на есента се върнах в Пловдив, за да споделя с Вас кои са любимите ми улици и места за разходка в града (и как се обличам за всяко едно от тях).
От 14 години живея в София и рядко се прибирам в Пловдив. Всичко така се е променило с годините, както и аз, предполагам, но все още виждам някои местенца с очите на детето, което бях и толкова много спомени, любов и емоции нахлуват в главата ми всеки пък, когато се връщам тук. Накъдето и да се обърна, има нещо ново, интересно за разглеждане и преживяване. Бях забравила, че мога да прекося града пеш. В София се предвижвам главно с метро и не ми остава време за разходки, а хубавото на Пловдив е, че тук разходката е удоволствие и може да се стигне от всяка точка на града до Центъра и пеш. Е, почти... За ден обиколих любимите си местенца в града - Главната, Капанът и Старият град. Толкова близки като разположение, но с толкова различна енергия, история и привличане.
Когато имам възможност да се прибера за кратко в Пловдив никога не пропускам да посетя „Капана“. Децата обожават този малък свят на цветове, артистичен дух и таланти. Имаме си любими графити, уютни местенца за кафе и сладки, и пъстри магазинчета на творци с ръчно направени неща. Там се ходи кежуал и без никакво пудрене на лицето:). Приемат се всякакви ексцентрични стайлинг идеи, защото това е място на позитивния артистичен дух, свободомислещите и креативни индивидуалисти, но аз винаги залагам на удобната basic визия. 

Стилът на моята градска есен е дискретен, но с много кежуал шик.
Като почитател на изчистения силует и кежуал усещането, но и на малките цветни детайли, в ежедневието си, обожавам да комбинирам basic модели с по-забележими обувки, като тези по-грубиботи, носещи много свежест и подчертананебрежност в съчетание с изключително удобство за всекидневието, с които бих обикаляла цяла есен из улиците на любимия град.

В градската мода винаги е било много важно за мен настроението, което носят дрехите и обувките. Особено, ако се разхождам по Главната в Пловдив... Това е мястото в града, на което можеш да изразиш себе си само с визия. Романтичната ми натура няма как да не бъде подвластна на обичта ми към комбинацията на флорални десени и любимия стар деним. А тези симпатични, практичнии актуални кецове на платформав приятен пастелен цвят, които подчертават желанието ми за удобство в града, го потвърждават. 
Изборът на добра обувка зависи не само от дрехите и стила на обличане, но и от ежедневните ни навици и това краката ни да се чувстват добре.  


Харесва ми, когато Старият град променя характера на всяка актуална визия, пречупвайки я през онзи особен нюанс на възрожденската архитектура. Старият град в Пловдив за мен е любов и вдъхновенив, изпълнен с толкова много топли спомени. През това място не само минаваш и преминаваш, а запечатваш красиви гледки, наслаждавайки се на всеки ъгъл история.
 Обичам играта на контрасти - калдъръм и ефирна коприна, ниски кожени боти и стилна рокля, заедно носещи някаква кокетна небрежност, в която откривам себе си. За специалния повод преди залез избрах да сложа любимата си зелена рокля, която така изпъква на светлия камък. Съчетах я с новата си кожена чанта и онези удобни боти, с които избрах да премина през есента.
Сега всички мои последователи имат възможност да се възползват от 10 % отстъпка с код MILENA10 и да си подарят нов чифт обувки за есента от Deichmann. Кодът е валиден до 15 ноември.

Публикацията е в партньорство с Deichmann

Публикуване на коментар

Instagram

© Mimi's fashion moments. Design by MangoBlogs.